jump to navigation

Un fost manager bancar a fost trimis in judecată 03/03/2009

Posted by moderat in banci.
trackback

In conformitate cu site-ul Agentiei Mediafax un fost manager bancar la nivel central al unei banci din Romania a fost trimis în judecată pentru corupţie.

Un fost manager de risc mediu al unei bănci comerciale a fost trimis în judecată, alături de alte două persoane, de procurorii DNA, sub acuzaţia că ar fi primit mită pentru aprobarea unor credite către administratorii a trei societăţi comerciale.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Daniel Bogaciu, fost manager de risc mediu din cadrul unei bănci comerciale – nivel central, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, Ioan Bogaciu pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată şi Virgil Ilie pentru dare de mită”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada august – noiembrie 2008, Daniel Bogaciu, în calitate de manager de risc mediu din cadrul unei bănci comerciale, a pretins, prin intermediul fratelui său, Ioan Bogaciu, de la administratorii a trei societăţi comerciale, suma de 10.000 de euro şi 35.000 de lei, din care a primit efectiv 25.000 de lei de la Virgil Ilie. Banii au fost pretinşi şi primiţi în scopul aprobării cererilor de credite bancare formulate de inculpatul Ilie Virgil şi de ceilalţi administratori, potrivit procurorilor.

Anchetatorii mai susţin că, la rândul său, Virgil Ilie a remis 25.000 de lei, în 24 septembrie 2008, în scopul aprobării cu celeritate a unui credit bancar în valoare de 650.000 de euro.

„Procurorii au dispus măsura instituirii sechestrului asigurător asupra unui teren aparţinând inculpatului Ilie Virgil pentru ca instanţa să dispună confiscarea sumei de 25.000 lei date ca mită de inculpat”, se mai precizează în documentul citat.

Dosarul a fost înaintat instanţei Tribunalului Bucureşti.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează DNA în finalul comunicatului. (sursa mediafax.ro)

Cum inteleg unii atributiunile unei functii de manager de RISC. Si cel mai probabil acesta a fost manager pana prin toamna anului trecut cand a inceput ancheta, si atunci ne mai intrebam de ce suntem in aceasta situatie. Ar trebui sa facem o mica sa vedem la ce banca presta.

Comentarii»

1. moderat - 04/03/2009

Angajata unei banci, acuzata ca a furat de 53.000 de lei de la clienti
Oamenii cereau un credit, dar aflau ca nu li s-a aprobat cererea. In urma lor, femeia se folosea de harti si incasa banii.
Intreaga inselaciune a iesit la iveala dupa ce sase localnici au primit acasa o scrisoare prin care banca ii anunta ca li s-a marit dobanda.
Oamenii s-au speriat, din moment ce stiau ca le-au fost refuzate cererile de credit.A fost detaliul care i-a scapat femeii si care a si dat-o de gol.
Femeia a inapoiat toti banii, adica peste 53.000 de lei bancii, iar oamenilor li s-au inchis conturile.
Angajata bancii este cercetata in stare de libertate pentru abuz in serviciu, inselaciune si fals in inscrisuri. Ea risca pana la 20 de ani de inchisoare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: