jump to navigation

Ghetea – out de la CEC, sper ca si din ARB 24/03/2009

Posted by moderat in ARB, banci.
Tags: , , ,
trackback

Nu am nicio problema cu Ghetea ca Presedinte al CEC Bank, dar cand ma gandesc la functia din ARB, imi aduc aminte de avalansa de presiuni facute in defavoarea clientilor bancari si de declaratiile publice mincinoase referitoare la posibilitatea de reesalonare a creditelor sau de intelegerea pe care o gasim la bancheri.
Aceste aspecte ma determina sa-i spun ADIO, sau ca sa parafrasez un slogan de pe stadioane, PLEEEEEACA DIIIN BANCAAAAAAA!
Adunarea generală a acţionarilor CEC Bank se va întruni până la sfârşitul lui aprilie pentru aprobarea bilanţului băncii pe 2008, urmând ca în aceeaşi şedinţă să fie schimbată şi conducerea băncii, a declarat marţi, pentru NewsIn, preşedintele AVAS, Mircea Ursache.

Ursache a precizat că face afirmaţia în calitate de coordonator în cadrul PSD pentru mediul de afaceri.

„Până pe 30 aprilie se va întruni AGA la CEC Bank pentru aprobarea bilanţurilor contabile pe 2008, iar odată cu aceasta, va fi schimbat consiliul de administraţie, pentru că majoritatea membrilor nu mai au nicio funcţie în Ministerul de Finanţe, şi preşedintele CEC”, a spus Ursache. (Sursa:NewsIn)

Comentarii»

1. ARISTOTEL - 24/03/2009

dar ce ar fi sa vezi scris PLEEEEACA DE PE SITEEEEEEE CA SPUI PROSTIIIIIIIIIII??!!

moderat - 25/03/2009

uite vad. Si poate spun prostii, probabil ca ai argumente si atunci ai dreptate. Insa eu voi continua sa-mi exprim puncte de vedere, si atata timp cat nu oblig pe nimeni sa si le asume sau sa tina cont de ele sunt relaxat. Un sfat personal, acum dupa ce ai constatat ca spun prostii, ignora opiniile mele ptr a nu-ti influenta existenta.

2. moderat - 25/03/2009

Dupa cateva ore de la declaratia lui Ursache (pesedist pur sange) a venit replica BNR prin vocea lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului bancii nationale.

„Am luat nota de o declaratie care poate sa duca la o intorsatura periculoasa a lucrurilor. Ma refer la afirmatiile privind schimbarea conducerii CEC. Tin sa precizez, ca, in general, un astfel de procedeu nu este uzual. Cu atat mai mult insa nu este bine sa fie vehiculate astfel de intentii intr-un timp in care criza globala se accentueaza pe intrega planeta, iar presiunile le simtim si aici”, a declarat Adrian Vasilescu.

Acesta a completat ca nu este momentul pentru perturbari in sectorul financiar, in orice schimbare a conducerii unei banci, ultimul cuvant apartinand bancii centrale.

Aceasta pozitie a BNR este surprinzatoare avand in vedere ca banca centrala nu-si exprima public punctele de vedere in privinta sefilor de banci.

Situatia creata ar putea deschide un razboi intre PSD si conducerea BNR. Saptamana trecuta, unul dintre cei mai influenti lideri ai PSD, Viorel Hrebenciuc, a afirmat ca si BNR trebuie sa isi asume costurile acestei perioade dificile. Pozitia PSD este cu atat mai interesanta cu cat, in toamna acestui an, se va alege noua conducere a Bancii Nationale, in joc fiind cele patru posturi executive si cele cinci locuri de membru in Consiliul de Administratie.

Prin urmare orice „deranj” la adresa unui bancher functionar al statului starneste scutul bancii nationale, mai ales a unui guvernator ce se credea de neinlocuit, si poate chiar asa e, dar care justifica imprumutul de la fmi si prin a ajuta cursul astfel incat romanii sa-si poata platii ratele. Insa acest curs cu 30% mai mare intr-un timp foarte scurt nu este cumva opera sa. Iata ce spunea Mihai Tănăsescu, fost ministru de Finanţe şi actual reprezentant al României la FMI:
„În ultimele două luni (BNR, n.r.) nu a sterilizat nimic. De asta s-a şi dus cursul unde s-a dus. Ca să fie foarte clar. BNR în mod intenţionat nu a sterilizat, ca să lase banii la dispoziţia Finanţelor, pentru ca acestea să poată acoperi deficitul de anul trecut, care, dacă nu ar fi fost acoperit, ar fi condus la default”.

Si cu aceste informatii poate nu ar fi rau sa recitim declaratiile guvernatorului din toamna-iarna, si sa constatam ca suntem dezimformati ca sa nu zic manipulati.

3. moderat - 25/03/2009

Boc declara (azi 25.03) ca nu schimba conducerea CEC. Aceasta declaratie intareste speculatiile conform carora exista un razboi PSD – BNR


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: