jump to navigation

Big Brother pentru sistemul financiar 13/04/2009

Posted by moderat in banci, bnr.
Tags: ,
trackback

Banca Mondiala cere o supraveghere a sistemului financiar sub bagheta BNR. Banca Mondiala va discuta cu autoritatile de la Bucuresti infiintarea uneia sau a mai multor agentii sub conducerea BNR si a Ministerului de Finante, prin care ar urma sa fie supravegheat intregul sistem financiar, a declarat in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate pentru Business Standard Orsalia Kalantzopolous, directorul departamentului Bancii Modiale pentru Europa Centrala si tarile baltice, regiunea Europei si Asiei Centrale.
“Avem in prezent un pachet de aproximativ 15 masuri de politica fiscala si monetara pe care le discutam cu oficialii romani. Dintre acestea vom alege aproximativ cinci-sase masuri care ar urma sa fie discutate in Consiliul de primavara, la care vor participa si reprezentanti ai Guvernului roman”, a explicat Orsalia.
Potrivit acesteia, pe 25 aprilie se va stabili un acord informal intre Guvernul roman si oficialii BM, pe tema masurilor de politica monetara si fiscala. “Noi vom furniza cele mai bune practici si optiuni pentru ca supravegherea intregului sistem financiar sa se faca asa cum trebuie. Aici vorbim si despre banci, companii de asigurari, piata de capital sau sistemul privat de pensii, domenii in care, pana acum, supravegherea BNR nu era bine dezvoltata”, a declarat Orsalia. “Inca discutam cu reprezentantii BNR si cu cei ai Finantelor si nu am decis daca vorbim despre mai multe agentii sau despre una singura”, a adaugat aceasta

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: