jump to navigation

Postul slabeste, Post-Postul ingrasa. Recomandare: “Varza de Bruxelles” 16/04/2009

Posted by moderat in banci, bnr.
Tags: , , ,
trackback

12 Aprilie 2009 – Pastele Catolic, 19 Aprilie 2009 – Pastele Ortodox, inainte de aceste doua mari sarbatori crestine exista SAPTAMANA MARE, perioada in care numarul celor ce postesc creste considerabil.

Cum Europa occidentala este asimilata Catolicilor iar cea estica Ortodoxiei, sa vedem cum a reactionat leul la perioada de post dar si post-post in raportul cu moneda europeana.

La inceputul SAPTAMANII MARI A CATOLICILOR, 6 aprilie, aveam o referinta a BNR-ului de 4.1549 lei/euro iar la finele ei pe 10 aprilie cursul era de 4.1189 lei/euro, deci euro a slabit cu circa 1% in aceasta perioada.

A trecut Sarbatoarea Catolicilor, si a inceput SAPTAMANA MARE A ORTODOXIEI cu o cotatie de 4.1263 ron/leu. Fiind inca in desfasurare nu stim inca cum incheie leul aceasta saptamana, insa in acest moment cursul interbancar este in jurul a 4.2225 lei/euro, si mai are inca vreo 30 de ore de “joaca” pana la inchiderea sedintei din Vinerea Mare, asta pe fondul unei deprecieri constante a leului, cea ce ma face sa estimez un minim pentru maine anuntat de BNR de 4.23 lei/euro (tin cont ca Isarescu e plecat in vacanta de Pasti !!).
In aceste conditii (inclusiv estimarea) constatam ca euro se ingrasa in perioada post-post cu peste 2.5% numai intr-o saptamana. Nu stim daca si leul o sa beneficieze saptamana viitoare de o asemenea apreciere (bine ar fi) insa putem trage o concluzie sigura din aceasta comparatie:
UN PAS INAINTE DOI INAPOI, ca asa-i hora pe la noi!

In aceste conditii se pare ca mai bine consumam Varza de Bruxelles decat Pui de Crevedia.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: