jump to navigation

Unii bat campii rau, de exemplu: Mihai Meiu (ANPC) 29/04/2009

Posted by moderat in anpc, banci.
Tags: , , , ,
trackback

1. ANPC a primit aproximativ 200 de reclamaţii lunar de la începutul lui 2009 din partea clienţilor băncilor, în special din cauza comisioanelor modificate sau nou introduse, a declarat miercuri Mihai Meiu, director în departamentul de integrare europeană al ANPC.
„Reclamaţiile au rămas cam la acelaşi nivel de anul trecut, iar o parte din ele au ajuns la tribunal”, a spus Meiu, fără a preciza câte din aceste reclamaţii s-au transformat în acţiuni în justiţie.

Intrebarea mea: Dar ritmul de rezolvare care este Dl Meiu? De ce dureaza 2-3 luni numai pentru un raspuns? Si de ce nu exista inca o decizie finala pentru reclamatiile depuse la finele anului 2007, adica de vreo 2 ani sta ANPC-ul in instante?

2. Regulamentul (e vorba de OUG 174/2008) propus de ANPC în toamna anului trecut, care obliga băncile să păstreze nemodificate comisioanele şi să precizeze un mod clar de calcul al dobânzii variabile, care să nu se schimbe pe parcursul derulării creditului, se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional.
„Săptămâna viitoare va intra în discuţii la Camera Deputaţilor, care l-a amânat de la începutul acestui an, şi apoi va ajunge în plen. Dacă totul decurge cum trebuie, într-o lună, poate chiar şi mai repede, ar putea intra în vigoare”, a mai spus Meiu.

Intrebarea mea: a) Oare nu considerati ca ar fi mai bine sa va documentati in legatura cu OUG 174/2008 inainte de a vorbi? Aceasta este in vigoare din decembrie 2008. b) Cand o sa vrea mama lui de demnitar sa dezbata in parlament ordonanta, atunci o sa intre in vigoare amendamentele (de exemplu cuantumul amenzilor), Intrebarea este are nevoie ANPC-ul nevoie de 120 de zile pentru implementarea noi legi ( asa cum a fost amendata in comisiile senatului) ? Deci si afirmatia dvs “într-o lună, poate chiar şi mai repede, ar putea intra în vigoare” este pur si simplu o aberatie.

3. CE a solicitat României să verifice, prin intermediul ANPC, dacă băncile româneşti percep comisioane mai ridicate la plăţile care se fac în euro în afara ţării decât la cele în euro în interiorul ţării, a spus miercuri Mihail Meiu, director în departamentul de integrare europeană al ANPC.
„S-a trimis o atenţionare din partea Comisiei Europene la începutul acestui an în privinţa unui regulament din 2001 referitor la plăţile în euro între statele membre şi, momentan, ANPC este în curs de verificare”, a declarat Meiu. El a menţionat că România trebuie să trimită un răspuns Comisiei Europene în această privinţă până cel târziu la jumătatea lunii mai.

Sugestia mea: Referitor la politica bancilor de a transfera sursa principala de profit de la creditare la comisioane si schimb valutar am tot tocit taste scriind aici sau aici dar nu numai. Insa daca tot mergeti pe la banci, poate verificati nu numai comisioanele externe ci si cele interne, si multe alte taxe pe care le suportam noi. Credeti ca va cerem prea mult sau nu prea ar fi bine sa faceti deranj prea mare la banci.

Comentarii»

1. TheNutz - 29/04/2009

Ce răspuns crezi ca vor trimite Comisiei Europene?
Crezi ca plăţile în euro între statele membre se refera la platile cetatenilor?

moderat - 29/04/2009

Sigur ca da, si marmota ce zicea!
Daca as fi al dracului as spune ca-si pregatesc bancile mama terenul ptr a-si transfera banii acasa din Romania la costuri mai mici, dar nu sunt al dracului si deci nu zic.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: