jump to navigation

Reeşalonarea creditului – pentru unii se poate, pentru cei multi nu exista decat Executarea silita! 08/05/2009

Posted by moderat in act aditional, banci, comisioane, contract, credite, dobanzi.
Tags: , , , , ,
trackback

Deputatul PDL de Arad Lucian Riviş Tipei a obţinut de la banca unde avea datorii reeşalonarea creditului, astfel că el nu va mai fi executat silit, iar locuinţa sa nu va mai scoasă la licitaţie.
Deputatul Tipei a declarat că a obţinut, în urma unor negocieri care au durat circa o lună, reeşalonarea creditului contractat la Raiffeisen Bank, în sumă de 930.000 de lei, pentru care au început, în aprilie, procedurile de executare silită.
„Am semnat un nou contract cu banca, care prevede o reeşalonare a datoriei pe o perioadă de cinci ani. Procedura licitaţiei a fost, astfel, suspendată”, a spus deputatul PDL.
Licitaţia pentru casa deputatului şi pentru un restaurant deţinut împreună cu soţia sa, în centrul Aradului, era programată pentru miercuri, însă aceasta nu a mai avut loc.
Preţul de pornire anunţat în presa locală pentru licitaţie în cazul restaurantului a fost de 560.000 de lei, iar pentru casă a fost de 945.000 de lei.

Departe de mine gandul de a fi impotriva acestor practice bancare, insa as dorii ca acest lucru sa fie ceva cotidian si exceptia sa fie executarea silita. Insa in acest moment situatia este inversa, iar cand exceptia are si culoare politica atunci iti piti explica multe.

Comentarii»

1. TheNutz - 08/05/2009

Aici te inseli.
Habar n-ai cate reesalonari/restructurari se fac in momentul asta 😛
Si la cat de rau o ia in jos situatia financiara a creditatilor va deveni din pacate cotidiana reesalonarea.

moderat - 09/05/2009

Nimic nu-i imposibil, posibil sa fie cum zici tu, si poate chiar sunt deschids sa accept doar daca-mi spui si bancile care fac reesalonari pentru persoana fizice.

2. TheNutz - 09/05/2009

E cea pe care ai amintit-o in articol. Si sigur vor fi si celelalte nevoite/obligate de situatie sa procedeze la fel daca vor sa isi recupereze banii intr-un fel. Nu e deloc o favoare facuta clientilor ci e grija fata de investitia deja acordata. Daca restul institutiilor vor sa riste sa piarda sumele ce ar trebui sa le recupereze nu vor oferi restructurari la creditele acordate.

3. moderat - 10/05/2009

Am impresia ca faci o confuzie intre „ce ar trebui” si „ce face” sistemul bancar. Si de la „Habar n-ai cate reesalonari” la a-mi exemplifica cu exceptia de care am scris, sau sa-mi zici ca daca a facut o exceptie atunci banca are ca si politica reesalonarea iar impingi lucrurile la extrem, si ptr asta te rog sa citesti aici despre aceeasi banca, spre conformitate http://www.urbaniulian.ro/2009/04/29/plangere-vizand-banca-raiffeisen/

Bancile nu au prea multe optiuni benefice lor, si in cazul persoanelor fizice chiar nu ofera alternative, atata timp cat prin executarea silita isi vor recupera si ultimul leu din credit plus cheltuielile de recuperare. Prefera executarea si pe motiv ca vor scapa de un client cu risc din portofoliu.
Nu exista niciun risc ca ei sa nu-si recupereze banii, asta daca ai timpul sa citesti legislatia din domeniu.

4. TheNutz - 10/05/2009

Confuzia vine din neintelegerea a ceea ce am scris. Exceptia nu e deputatul despre care ai scris ci institutia care acorda aceasta facilitatea clientilor. Plangerea la care faci referire e din aprilie, programul de reesalonari si stirea afisata sunt recente.
Deci crede-ma ca stiu ce zic. Cei care au solicitat reesalonari vor beneficia de ele daca intrunesc conditiile bancii dovedind necesitatea reesalonarii.

moderat - 12/05/2009

Sunt bucuros sa stiu ca bancile devin cooperante. Si te cred pe cuvant pana la proba contrarie.
Ai idee ce costuri suplimentare implica reesalonarea la ei?

5. moderat - 12/05/2009

Si BCR vrea sa „restructureze” ceva credite. Am intrat in posesia acestei oferte (20 de pagini de text-contract) care la prima vedere/ citire este o capcana.
Redau declaratiile lor de presa, de unde personal nu deduc motivatia restructurarii, dar cumulata cu propunerea imi intareste convingerea ca-ti intind o mana pentru a-ti pune catuse si la maini si la picioare.

„BCR are în vedere restructurarea a aproximativ 5.000 de credite ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipotecă şi a 15.000 de împrumuturi de consum, fără garanţii, a declarat luni vicepreşedintele responsabil pentru divizia de retail a băncii, Martin Skopek.
El a arătat că Banca Comercială Română (BCR) are în total aproximativ un milion de angajamente de tip credit pe segmentul de retail, inclusiv carduri de credit sau descperit de cont.
Trebuie să precizez că aceste cifre nu reprezintă o listă permanentă. Ele se pot schimba de la o zi la alta, în funcţie de mmentu la care clienţii îşi plătesc ratele, a spus Skopek.

El nu a precizat care este volumul acestor împrumuturi care sunt propuse pentru restructurare, dar a menţionat că valoarea medie a unui credit ipotecar la BCR este de aproximativ 40.000 euro.

„Pe de altă parte, pe segmentul de credite de consum este vorba de un volum total mai mic, dar de un număr mai mare de cazuri. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că între 65% şi 68% dintre ratele rambursate pentru creditele de consum se fac cu bani gheaţă şi de multe ori oamenii pur şi simplu nu ajung să-şi plătească rata”, a precizat Skopek.

„De altfel, noi încercăm să ne convingem clienţii că este util să aibă un cont curent la noi, din care să plătească ratele, inclusiv prin opţiuni de tip direct debit, pentru a nu mai avea grija datoriilor scadente în fiecare lună”, a mai spus el.”

6. TheNutz - 12/05/2009

nu implica nici un cost. trebuie doar sa dovedesti ca te afli intr-o situatie financiara dificila.

7. moderat - 13/05/2009

good, nici nu cred ca trebuie sa depui mare efort pentru a dovedii acest lucru, o bagi fraza celebra a bancilor : DATORITA SCHIMBARILOR SEMNIFICATIVE DE PE PIATA, ATAT INTERNA CAT SI INTERNATIONALA, SUNTEM NEVOITI SA….., TOTODATA VA ASIGURAM CA DACA VOR FI IMBUNATATIRI ALE SITUATIEI VOM REVENII DE INDATA….

Am ajuns sa urasc aceasta argumentatie!

8. TheNutz - 13/05/2009

😆 trebuie sa dovedesti cu hartii oficiale 😀

9. “Bunavointa” bancilor IMPUSA in cazul restructurarii creditelor in valuta. « Asociatia Clientilor Bancilor din Romania - 11/06/2009

[…] Scriam cu ceva timp in urma despre un caz de restructurare a unui credit in cazul unui politician (aici) si suspectam a fi fost una subiectiva. Au fost comentarii ce spuneau ca este o regula si nu o […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: