jump to navigation

Bancheri “de carton”. 11/06/2009

Posted by moderat in asociatia clientilor bancilor din romania, banci, credite, dobanzi, volksbank.
Tags: , , , , ,
trackback

Ne-am pricopsit in ultimi ani cu personaje care mai de care mai tupeiste, si in special cand vine vorba de bancheri. Unul dintre acestia este si Gerald Schereiner, care in ultimul an, prin declaratii mincinoase si manipulatoare, a incercat a-si mentine banca in top.

Spun ca a mintit si argumentez, prin declaratia din ianuarie 2009;
„Suntem una dintre primele banci care vom scadea dobanzile (cu 1 pana la 1,5 puncte procentuale) la 20.000 de credite (19.200 de credite ipotecare) in euro carora le-am crescut dobanda in noiembrie 2007 si am promis ca vom reveni asupra dobanzilor atunci cand Euribor va cobori la vechiul nivel. Desi costul de finantare este inca mare din cauza pietei interbancare, care a crescut marjele (de la mai putin de 1% s-a ajuns la o marja de circa 3%), am promis ca vom scadea dobanzile si acum ne vom tine de promisiune”, a mentionat Schreniner.
Acum in iunie 2009 acest lucru nu a avut loc, deci este un mincinos pentru ca a promis si nu s-a tinut de cuvant, si nici macar nu a iesit public sa isi ceara scuze.

Si spun ca este un manipulator prin declaratiile de azi, prin care incearca sa induca guvernului ideia de supragarantii pentru imprumuturile pe care le da “bancherul” Gerald Schreiner clientilor. Iata ce spune el intr-o declaratie data la The Money Chanel :

Gerald Schreiner – Presedinte Volksbank: Guvernul ar trebui să garanteze plata creditelor în criză
“Programul “Prima Casă” ar trebui să garanteze plăţile efectuate de clienţii băncilor, şi nu eventualitatea de neplată, iar taxa pe valoarea adăugată ar trebui să scadă substanţial, dacă Executivul vrea să relanseze creditul ipotecar.
Băncile nu pot lua în calcul garanţia guvernamentală când oferă credite, întrucât sistemul de evaluare a clienţilor se referă strict la capacitatea de plată a ratelor, şi nu la garanţii. Toate aceste declaraţii aparţin preşedintelui Volksbank România, Gerald Schreiner.
Băncile evaluează clienţii în funcţie de un scoring bazat pe capacitatea clientului de a rambursa creditul. Programul “Prima Casă” lansat de guvern presupune garantarea unei părţi din credit, doar în cazul în care clientul nu mai este capabil să îl achite. De aceea, ar fi mai puţin costisitor şi mai eficient dacă guvernul ar garanta plăţile efectuate de clienţi în primii ani de credit, crede preşedintele Volksbank. În acelaşi timp, taxa pe valoare adăugată ar trebui diminuată în cazul apartamentelor nou-achiziţionate, fapt ce ar relansa creditul ipotecar şi ar aduce şi statului noi încasări la buget, apreciează Gerald Schreiner.
Primul lucru ce contează în scoring este posibilitatea de rambursare a creditului. Decizia legată de acordarea unui credit nu este niciodată structurată pe garanţiile oferite. Altfel, am deveni nişte simpli executori de datorii neplătite”

Domnule Schreiner tin sa constat ca nu puteti deveni “simpli executori” pentru ca asta sunteti de la inceput, un executor, nimic mai mult dar poate mai putin.
Si tinand cont de activitatea dumneavoastra, privita atat din partea BNR-ului, cat si a clientilor (chiar daca printre ei sunt chiar angajati ai bancii, care dau substanta solida afirmatilor prin informatiile ce le detin) sunteti decat un “BANCHER DE CARTON”.

Comentarii»

1. simon - 11/06/2009

Eu tot nu inteleg de ce trebuie ca o „majoritate” sa plateasca pentru o „minoritate” (creditatii) . Chiar nu am scapat de gandirea asta comunista ?! E un proverb romanesc : „Fiecare pasare pre limba ei piere”. Nu esti in stare sa iti planifici viata si viitorul … nu „lua credit”. Si daca o faci nu te baza pe faptul ca te „ajuta/salveaza/suporta” altii.

moderat - 11/06/2009

nici eu nu accept principuil „majoritatea sa se supuna minoritatii”.
Dar unde ai citi ca majoritatea o sa plateasca in locul celor cu credite?
Faci conexiuni la fanteziile lui Gerald? iti pierzi timpul, ca si mine, sunt oameni care merita mai multa atentie, fiind responsabili pentru cea ce scot pe gura.

2. asociatia impotriva comentariile stupide - 11/06/2009

Avand in vedere calitatea cometariilor dvs presupun ca sunteti mai in varsta de 50 de ani si traiti in continuare in perioada de dianinte de 1989 cand actiunile de denuntare erau cheia spre succes.Din fericire pentru dvs revolutia din 89 v-a dat dreptul de a avea o opinie libera chiar daca se pare ca nu ati beneficiat si de o educatie suficienta.
Ati putea fi un bancher fara succes care este invidios pe succesul altui bancher care a dezvoltat o institutie bancara de la zero care are un caracter dinamic si deschis tuturor nevoilor clientilor -asa numita Volksbank banca creata de o echipa tanara si dinamica si sustinta de conducerea straina

Cat de deceptionant poate fi faptul ca sunt singurul care raspunde mesajelor de slaba calitate care dovedesc ca sunteti stapanit/a in totalitate de invidie. In loc sa pierdeti timp cu asemenea mesaje pe care nici nu stiu sa le numesc ar trebui sa va cheltuiti energia cu lucruri pozitive ca de exemplu: munca dedicata familiei. Investiti energia pozitiv si ati putea avea o viata de succes ati putea creea ceva valoros in loc sa incercati sa distrugeti (daca cineva doreste sa va asculte)
Poate sunteti sarac poate nu aveti educatia necesara dar in fata lui Dumnezeu toti avem acelasi nivel – mai putin cei cu intentii rele. Ar trebui sa va ganditi mai mult la viata. este intotdeauna timp pentru schimbari

asociatia impotriva comentariilor stupide

3. moderat - 11/06/2009

Nu crezi ca ai depus un efort urias de a scrie pe baza unor presupuneri, pe care tu sti cum le argumentezi ca sa ajungi la cea ce doreai a transmite de la inceput:

„Ar trebui sa va ganditi mai mult la viata.”

Si nu inteleg daca speri ca prin aceasta amenintare urmaresti ceva, insa te asigur ca o sa ai o noua dezamagire.

4. Liviu - 11/06/2009

@asociatia impotriva comentariile stupide
Se pare ca departamentul de PR din VBR lucreaza si in blogosfera. Cert e ca VBR a acordat credite ipotecare cu o larghete si frenezie greu de imaginat. Daca in urma cu 4-5 la Volksbank puteai obtine un credit (in conditii financiare chiar rezonabile – dobanda fixa toata perioada de 8% la euro), in ultimii 3 ani s-au acordat credite ipotecare cu adeverinta. Inclusiv populatia rroma intreprinzatoare s-a infruptat cu credite de milioane si milioane de euro. Astazi VBR a trecut la executarea garantiilor, dar vor avea mari surprize, unele din garantii fiind supraevaluate chiar in conditiile anilor de boom imobiliar. La ce portofoliu de credite au si la ce fraude s-au putut comite acolo nu vad bine „echipa tanara si dinamica si sustinta de conducerea straina”. Cert este ca IGP ul a demarat ample cercetari in ce priveste operatiunile de creditare desfasurate prin aceasta banca si invit responsabilii VBR sa ma contrazica daca le da mana.
Oamenii s-au aruncat in goana si lacomie dupa volum si profit, dorind sa aduca banca lor in top 5. Probabil ca vor fi in top 5 gauri negre alaturi de alti bancheri intreprinzatori, indeosebi cei cu nas subtire…

5. Alex - 11/06/2009

@asociatia impotriva comentariile stupide
Sa anagesti, sa minti, sa promiti, sa iti bati joc de clienti asta a facut “echipa tanara si dinamica si sustinta de conducerea straina” a VBR. Si pentru ca cineva are curajul sa spuna „pana aici!” se gaseste un carcotas precum „asociatia impotriva comentariile stupide” [:)] sa-si spuna parerea.
Hai sa-mi spun si eu parerea:
– ca sa ai curajul sa te lupti cu nedreptatea la care esti supus, iti trebuie in primul rand educatie. Ce fel de educatie? Pai cu siguranta nu una comuinsta, de supunere. Iti mai trebuie nervi, rabdare si vointa, credinta ca dreptatea va triumfa;
– la cum e formulata interventia in blog, parca vad un asistent manager de PR VBR (vre-o absolventa, iar daca e barbat ar trebui sa se verifice) care a primit task-ul de a raspunde transant la acest subiect :). Scuzati-ma dar nu ma pot abtine sa nu rad. Si sa vorbiti de invidie? Sa creditati cu dabanda fixa si apoi sa o mariti dupa bunul vostru plac? Acesta este planul vostru maret? Al “echipei tinere si dinamice si sustinta de conducerea straina”? Acesta este planul bisnitarului din centrul orasului meu carei da cu camata un ban azi si maine agreseaza si amentinta;
– daca sunteti chiar asa de buni pe cat ziceti, gasiti alte solutii de imbogatire rapida si lasati dobanzile la cele contractate. Nimeni din acest blog nu a cerut scaderea marjelor sub valoarea contractata,ci respectarea contractelor, dar voi, „bancherii de carton” vedeti profitul in ochi populimei „needucate”.

6. liviu - 08/10/2009

sa spuna austriecii de la Volksbanc de ce un client care are nevoie de o evaluare pt banca plateste 200 de EUR – obligatoriu se face doar cu NAI (actionar austriac) in conditiile in care NAI-ul cere 100 EUR.

de ce oare banca plateste mai mult cand chiar ea asigura un volum mare catre aceasta societate ?

verificarea este simpla – doar trebuie sa sunati la societati !

7. colegV - 20/01/2010

@asociatia impotriva comentariile stupide vs ,liviu , Alex ,moderat …..am vazut acum aceste comentarii si sunt surprins de faptul ca cei ce mediaza si participa la discutii pe forum iau in seama comentarii de genul …@asociatia impotriva comentariile stupide. Comentarii de aceasta nuanta pot fi emise din doua directii :
1 . un angajat din VBR care traieste intr-un univers paralel sau care este in grupul din ce in ce mai mic al fanilor lui Gerald care nu stie ce frumos stie acesta sa minta si sa insele.
2. o persoana favorizata de gasca ” tanara” din VBR care notiuni de genul :
……Poate sunteti sarac …sunt definitorii in viata, iar educatia are alte conotatii .
Aceasta persoana ar trebui sa reflecteze la ultima fraza .,,.ar trebui sa va ganditi mai mult la viata. este intotdeauna timp pentru schimbari ..” sfatul acesta il dau acum si doresc sa faca demersul bunului samaritean dupa ce politia va definitiva lista cu infractori din VBR.
Sa nu intelegem ca lista cuprinde adevarata echipa tanara care a muncit si munceste in banca ci este vorba de ,,o mana de slugi” care mint si inseala la fel ca mentorul G.

8. colegV - 20/01/2010

@asociatia impotriva comentariile stupide vs ,liviu , Alex ,moderat …..am vazut acum aceste comentarii si sunt surprins de faptul ca cei ce mediaza si participa la discutii pe forum iau in seama comentarii de genul …@asociatia impotriva comentariile stupide. Comentarii de aceasta nuanta pot fi emise din doua directii :
1 . un angajat din VBR care traieste intr-un univers paralel sau care este in grupul din ce in ce mai mic al fanilor lui Gerald care nu stie ce frumos stie acesta sa minta si sa insele.
2. o persoana favorizata de gasca ” tanara” din VBR care notiuni de genul :
……Poate sunteti sarac …sunt definitorii in viata, iar educatia are alte conotatii .
Aceasta persoana ar trebui sa reflecteze la ultima fraza .,,.ar trebui sa va ganditi mai mult la viata. este intotdeauna timp pentru schimbari ..” sfatul acesta il dau acum si doresc sa faca demersul bunului samaritean dupa ce politia va definitiva lista cu infractori din VBR.
Sa nu intelegem ca lista cuprinde persoane din echipa tanara care a muncit si munceste ci este vorba de o mana de,, slugai “care au facut favoruri lui G dar care vor afla in curand adevarata fata a conducerii straine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: