jump to navigation

Bancherii “isteţi” amendaţi de CE 17/06/2009

Posted by moderat in banci.
Tags: , , ,
trackback

CE vrea sa oblige bancile sa o lase mai moale cu bancherii „isteti” care risca mult si sa se concentreze pe stabilitate.
Autoritatile de reglementare vor putea sa amendeze bancile care recompenseaza angajatii care risca excesiv, potrivit unui proiect al Comisiei Europene de reformare a regulilor privind capitalul băncilor, act normativ care incurajeaza stabilitatea pietelor, in dauna personalului „talentat”, scrie Reuters.
“Scopul acestui proiect este de a oferi posibilitatea autoritatilor de supraveghere de a impune penalitati financiare, inclusiv amenzi, impotriva companiilor care nu respecta obligatiile”, se arata in documentul obtinut de Reuters.

Alte sanctiuni ar putea viza suplimentarea capitalului sau modificarea politicilor de salarizare care incurajeaza riscul si ameninta supravietuirea bancii pe termen lung. „Ar putea exista un impact asupra recrutarii sau fidelizarii angajatilor talentati, situatie care ar putea avea implicatii pe termen scurt asupra competitivitatii firmelor europene”, se mentioneaza in proiect.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: