jump to navigation

Bancile-mama n-au semnat angajamentele ?! 23/06/2009

Posted by moderat in banci, bnr, euro.
Tags: , , , , , , , , , ,
trackback

Am scris si cu 3 zile inaite de termenul limita (19 iunie) si scriu si la 3 zile dupa acesta, dintr-un motiv simplu: Nicio informatie publica, oficiala sau pe surse, despre semnarea sau nesemnarea angajamentelor din partea bancilor-mama participante in 19 mai la intalnirea de la Bruxelles.
Cu mari sperante ca o sa ma insel, am scris la data intalnirii „Vorbim, ne intelegem si apoi „las-o mă că merge asa!” insa lipsa (poate chiar controlata) a informatiilor cu privire la finalizarea discutiilor dintre CE, FMI, BNR si Bancile-mama din 19 mai, lipsa unui comunicat BNR in acest sens, lipsa confirmarii din partea bancilor-fiică, lipsa informatiilor din partea ziarelor si agentiilor de stiri, din partea guvernului sau a altor autoritati, imi da dreptul sa-mi inchipui orice, si sa cred ca, bancile-mama nu au semnat angajamentele convenite la Bruxelles. Si aceasta pozitionarea este tocmai pentru a provova reactie, stiind efectul unei informatii negative.

Comentarii»

1. moderat - 23/06/2009

Pentru conformitatea necesitatii acestor intelegeri, va citez din comunicatul de atunci al BNR: „Ca urmare a discuţiilor care au avut loc în data de 19 mai la Bruxelles, cele nouă bănci-mamă au convenit să transmită în săptămânile următoare scrisori explicite de angajament bilateral, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite la Viena.”

In mod logic, ar fi trebuit sa gasim pe siteul bnr un nou comunicat prin care sa ne spuna ca bancile au trimis „scrisori explicite de angajament bilateral”, dar nu este.

2. moderat - 23/06/2009

Apar reactii:
„Menţinerea expunerii băncilor străine pe România la nivelul lui martie 2009 ar putea crea prea multă lichiditate în piaţă, în condiţiile de creditare actuale, a declarat, marţi, pentru NewsIn, directorul direcţiei de stabilitate financiară din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), Ion Drăgulin.

„Conform acordului de la Viena, băncile trebuie să îşi menţină expunerea pe România la nivelul lui martie, dar dacă analizăm condiţiile de creditare din prezent, băncile ar putea ajunge să aibă o extralichiditate, mulţi bani pe care să nu aibă în ce-i investi”, a spus Drăgulin.

Daca ar fi sa-mi pastrez linia, si constatand neutralitatea declaratiei dl. Dragulin, pot interpreta chiar ca daca bancile nu-si respecta promisiunile, au o justificare, se creaza supralichiditate, si nu sunt cereri de credite, deci n-au ce face cu banii. Raspunsul este simplu: IEFTINTI BANII !!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: