jump to navigation

Cu lupa pe PRIMA CASA (III) 21/07/2009

Posted by moderat in act aditional, ARB, banci, contract, credite, prima casa.
Tags: , , , ,
trackback

O noua situatie parea a pune bete in roate programului, si anume, mai toate apartamentele noi construite erau deja ipotecate, cea ce le excludea in conditiile impuse de Fondul de Garantare
In urma intalnirii de azi dintre Boc si Banci, Convenţia de garantare a creditelor contractate pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul „Prima Casă” va fi modificată joi, prin introducerea unei prevederi care va permite includerea în program şi a apartamentelor nou-construite prin credit bancar şi deja ipotecate.

Prin urmare, cei interesati isi pot cauta apartamente si in imobile nou construite (majoritatea fiind ipotecate din faza de proiect).

Comentarii»

1. moderat - 28/07/2009

Noile modificări efectuate de Guvernul la „Prima Casă”, prin care au fost incluse în program şi locuinţele deja ipotecate, au intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Hotărârea de guvern pentru aprobarea normelor stabileşte că asupra locuinţei cumpărate prin programul „Prima Casă” va fi instituită o ipotecă legală de rang I valabilă pe toată durata finanţării, iar în cartea funciară vor fi notate interdicţia de înstrăinare a imobilului pe o perioadă de cinci ani, precum şi interdicţia de grevare cu alte sarcini pe toată durata finanţării. Conform legii, instituirea unei ipoteci legale nu mai necesită încheierea unui contract de ipotecă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: