jump to navigation

Politician, adjectiv. (off-topic) 30/09/2009

Posted by moderat in banci, Punct de vedere.
Tags:
trackback

Nu mai avem decat o criza, o fi bine oare?
Nu avem criza financiara, nu avem criza economica, nu avem niciun fel de criza, nici macar una politica. Da, asa consider ca n-avem nici criza politica. Singura criza este acum criza de a gasii pieptul in care sa infigem indigna pe care scrie RESPONSABILITATE. Toate clanurile politice (daca cineva le considera partid sa argumenteze) fac orice numai sa nu-si asume responsabilitatea actiunilor lor. Acesti caraghiosi chiar mai cred ca populatia ii trateaza ca oameni responsabili? probabil, si acest fapt arata marea ruptura dintre ei si cetateni.

Din aceste considerente le transmit IRESPOSABILILOR sa nu mai foloseasca adjectivul RESPOSABIL.
Acest adjectiv nu poate fi folosit in nicio propozitie in care substantivul este politician.
Va amintiti de filmul “Politist, adjectiv.” unul dintre cele mai bune filme romanesti din toate timpurile, unde Corneliu Porumboiu pune in discutie limbajul cinematografic si insasi ideea de limbaj prin intermediul unei povesti cizelate ca un diamant in care societatea postcomunista transpare in cele mai mici nervuri. Ei bine, substituirea politistului cu politicianul (limbajul este imposibil de inlocuit)este de actualitate, cu atat mai mult cu cat acest scandal este unul politic plecat de la seful politistilor.

ORIGINAL: In „Politist, adjectiv” (titlul a fost preferat titlului initial, „Intermediar”), un politist pe nume Cristi are o dilema morala majora la un caz minor – cel al unui licean turnat de colegul lui ca ofera hasis.

UPDATE: In „Politician, adjectiv” (titlul a fost preferat titlului initial, „Interimar”), un politician pe nume ..( „oricare”) are o dilema morala majora la un caz minor – cel al unui ministru rejectat de partener, pentru ca …. (fara importanta)

Tot din cronica acelor zile preiau:

ORIGINAL: Cristi nu vrea sa-i faca flagrant adolescentului pentru ca nu vrea sa-i fure sapte ani din viata (nici macar trei jumate, pentru ca se presupune ca va iesi mai repede). Incearca sa traga de timp, dar nu reuseste sa-i convinga nici pe procuror, nici pe comandant de adevarul pe care i-l dicteaza constiinta.

UPDATE: Presedintele ( atentie toate persoanele implicate sunt presedinti de ceva ) nu vrea sa-i faca jocul altui presedinte pentru ca nu vrea sa-i fure cinci ani din viata (nici macar trei jumate, pentru ca se presupune ca va fi suspendat). Incearca sa traga de timp, dar nu reuseste sa-i convinga nici partenerul, nici pe presedinte de adevarul pe care i-l dicteaza constiinta.

Acum revenind la adjectiv, in speta RESPONSABILITATE, politicienilor constientizati ca asumarea, sau aruncarea, responsabilitatii intre politicieni, sau intre partide politice, este doar pentru familiiele voastre, sunt singurele care va considera responsabili; pentru restul sunteti doar politicieni (consider ca jignire mai mare nu exista acum) si terminati odata cu voma asta de discurs public.

Noi stim exact sa intelegem ce se intampla, nu cautam vinovati, nici pierzatori sau castigatori, nu cautam printre voi oameni, insa nici voi sa nu ne mai cautati indiferent de motiv. Jucati filmul acesta cu usile inchise, pe noi nu ne mai intereseaza nici macar scenariul.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu