jump to navigation

Volksbank pierde proces dupa proces 20/10/2009

Posted by moderat in abuz, act aditional, anpc, asociatia clientilor bancilor din romania, banci, contract, credite, curs valutar, dobanzi, euro, lei, opc, Procese, rezerva minima obligatorie, rmo, volksbank.
Tags: , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Ulterior serialului ‘Volksbank – abuz dupa abuz’ urmeaza ‘Volksbank pierde proces dupa proces’. Accesand linkul de mai jos gasiti o hotarare judecatoreasca definitiva prin care banca este obligata sa anuleze clauzale abuzive din contract, clauze prin care banca a marit dobanda fixa si a prelungit CRMO. Este doar inceputul, si incercarile nesimtite ale bancii de a mai propune alte acte aditionale sunt o masura a disperarii, asa ca daca doriti a va nenorocii pe viata puteti sa le semnati. Daca vreti altceva de la urmatorii 25-27 de ani actionatii in judecata, ca se poate.

Asociatia Clientilor Bancilor din Romania

Comentarii»

1. moderat - 20/10/2009

Mihail Meiu, director al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a declarat marti, 20 octombrie ca in acest an bancile au fost sanctionate cu amenzi insumand 418.000 lei, pentru nereguli in domeniu. „In primele 9 luni ale anului am primit 2100 de reclamatii legate de banci”, a mai spus acesta..

Cea mai mare amenda pentru o singura banca se ridica 80.000 de lei, motivele fiind nerespectarea prevederilor legislative privind variatia dobanzii.

Reactia bancherilor, prin ARB – Ghetea:

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, a declarat ca incepand din luna mai sau iunie se va aplica Directiva 48 a Comisiei Europene privind contractele de credit de consum. „O vom aplica asa cum este ea acum, suntem de acord, dar ca sa extindem la toate creditele, piata nu este coapta deocamdata”, a spus acesta. Directiva prevede, printre altele, limitarea comisioanelor de rambursare anticipata la maximum 1% iar Consiliul Concurentei a propus, recent, ca prevederea sa se aplice si pentru alte credite in afara celor de consum.

„Vom aplica directiva fara niciun fel de comentariu, asa cum este ea la ora actuala. Am auzit intentii exprimate ca daca tot o aplicam la creditele pentru consum si nu la cele ipotecare sa incercam s-o aplicam la toate creditele. Daca vom fi fortati sa facem acest lucru costurile se vor duce tot la client”, a spus Radu Ghetea, in cadrul unui forum pe tema protectiei consumatorilor de servicii si produse financiare, organizat de Institutul Bancar Roman.

Radu Ghetea si-a argumentat opinia spunand ca „acel comision de rambursare anticipata trebuie sa acopere pierderile pe care o banca poate sa le inregistreze in cazul unei rambursari inainte de termen, se practica si in conventiile internationale. Am inteles mesajul, trebuie sa limitam acest comision. Nu sustinem majorarea comisioanelor in ideea de a descuraja mutarea de la o banca la alta”, a mai spus Ghetea.

2. aura - 17/02/2010

In data de 02.febr am depus la banca cererea prin care am solicitat revenirea la dobanda initiala si restituire sumelor retinute abuziv. Am mentionat ca am inaintat plingere si la ANPC.

In data de 11.feb. banca mi-a oferit revenirea la dobanda fixa, dar fara returnarea sumelor si, bineanteles am refuzat.

Pe 15 febr. i-am contactat sa vad ce au hotarat si m-au rugat sa mai astept putin raspunsul lor, pentru ca vor sa rezolve problema pe cale amiabila.

Sfatul meu: nu mai asteptati, depuneti cerere la Banca si la ANPC, nu renuntati !

3. aura - 17/02/2010

rog stergeti, am postat gresit aici, am mutat mes unde trebuia

4. Marius - 08/03/2010

buna Aura,

te rog frumos poti sa-mi trimiti si mie o copie dupa adresa care ai depus-o la ANPC cat si la VB sa-mi fac o idee, cred ca problemele sunt similare .. nu ma intereseaza date personale ci mai mult formatul .

adresa: bmaradi@yahoo.com

Iti multumesc foarte mult,
Marius

5. Dan - 23/03/2010

buna Aura, buna Marius….

sunt in aceeasi situatie ca si multi altii dealtfel….incerc sa fac ceva impotriva celor de la VB, dar sunt nehotarat. Probabil ca daca as avea un punct de plecare concret, as demara o actiune impotriva lor. Asa ca, draga Aura sau chiar Marius, va rog f. mult daca puteti sa/mi trimiteti si mie un ”continut” de notificare catre banca sau catre instanta(plangere), pe adresa : carbodan2007@gmail.com

Va multumesc foarte mult,
Dan

6. Marius - 24/03/2010

Aura/Dan,

Sunt din Bucuresti, ce-ati zice daca ne-am intalni la o cafea sa discutam si poate contactam un avocat impreuna care sa ne reprezinte? (nu stiu daca este posibil dar vedem)

O zi buna,
Marius

7. Albu Georgeta - 24/03/2010

Buna Aura,
Te rog frumos sa-mi trimiti si mie o copie dupa adresa facuta la ANPC. Adresa mea este .Iti multumesc anticipat.

8. Albu Georgeta - 24/03/2010

Revin cu adresa: albu-georgeta@yahoo.com
Multumesc.

9. Adrian Iosif - 08/04/2010

Buna Aura,

Te rog as dori si eu un model dupa care sa ma inspir dupa adresa facuta la ANPC. Multumesc.
adrian_iosif@yahoo.fr

10. Corina - 18/04/2010

Buna Aura, Marius, Dan si tuturor cu credite la Volksbank

Va rog sa imi trimiteti si mie un model de notificare catre Volksbank si ANCP; sunt de acord sa ne intalnim.

multumesc

corinapitur@yahoo.com

11. ALIN - 19/04/2010

nu semnati declaratia de acceptare. ultima smecherie!!! Asociaza oug 113/2009 cu conditiilor lor de kkt titlurile III si IV. INFORMEAZATE INAINTE SA SEMNEZI CEVA!!

12. mihai - 24/05/2010

Salut
Imi trimiteti si mie va rog un model de notificare catre Volksbank si ANCP; merci mult
cmihai@iname.com

13. Remus Andrei - 27/05/2010

Fratilor, eu am obtinut in instanta hotararea de revenire la dobanda initiala !!! cu toate ca mi-au scazut-o abia dupa ce i-am dat in judecata.dar am hotararea judecatorului !!!! nu stati.urmati toate caile legale si apoi direct la instanta.
Si nu a durat mult ! 3 infatisari si atat !!!
Va doresc multa bafta ! stau la dispozitie celor interesati … http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=300&d=MzAwMDAwMDAwMDAxMTA4ODA*

14. Remus Andrei - 27/05/2010

la adresa de mai sus cautati dosarul 5399…si veti vedea hotararea instantei…

15. marian - 04/06/2010

Buna Aura, as dori si eu un model de cerere catre volksbank si o plangere catre ANPC, si eu afland-uma in aceasi situatie , iar cei de la volksbank Slobozia imi indruga numai minciuni.adresa mea este marianascona@yahoo.com. Iti multumesc anticipat!

16. Marius - 07/06/2010

Salutare voua, frati creditati,
la fel ca si colegii de mai sus, va rog si eu sa-mi trimiteti pe mail un model de plangere catre ANPC sau de actiune in instanta.
Dumnezeu sa ne ajute in demersurile noastre.
Multumesc anticipat!
neofitul@yahoo.com

17. Bogdan - 11/06/2010

va salut pe toti. am aceleasi probleme cu nenorocititi astia si ma bucur sa citesc ca unii le-au venit de hac. asa ca va rog eu mult trimiteti-mi si mie cererile voastre catre banca sau instanta la e-mail bogdanuno@yahoo.com. va multumesc anticipat.

18. Luiza - 21/06/2010

salutare!!! as vrea sa ma alatur si eu celor suferinzi.am aceleasi probleme ca si voi ( cu acel comison de risc )cu cei de la volksbank.va rog sa-mi trimiteti si mie un model dupa adresa inaintata la banca, precum si la ANPC la e-mail persinaruluiza@yahoo.com.
Multumesc mult!!!

19. cristina - 21/06/2010

salut,

acum cu noua lege aveti idee dc se elimina si comisionul de risc??asa ar tb ca nu e pe lista….eu chiar vreau sa ii dau in judecata pentru a elimina acest comision…
trimiteti-mi si mie pe cristina_bonoiu@yahoo.com adresele catre ei si mai spune-ti si mie cum stati cu procesele….ma alatur si eu daca se poate,,

20. Joian Comino Cristina - 22/06/2010

Buna
si eu sunt in aceeasi situatie comisionul de risc nu se mai aplica cu noua lege a spus la tv. Mi s-a modificat dobanda de la 5,95 la 6,7% va dati seama ca am facut scandal. Am facut cerere bancii sa ne explice cum s-au modificat toate dobanzile.Asteptam raspuns, daca nu ne vedem la tribunal!!!!!Ura spune acum la tv ca nu se mai aplica coisionul de risc

21. doru - 23/06/2010

buna marian

sant din slobozia ,am un imprumut la wolksbank, daca aura ti-a dat model de plangere pt anpc si banca da-mi si mie ca sant interesat

22. doru - 23/06/2010

adresa mea este dumitruteodor30@yahoo.com

23. Marian B. - 23/06/2010

Salutare la toti fratii creditati de VB. Cel mai bine este sa ne unim cu totii, sa ne intalnim ca sa dam cu totii in judecata VB in acelasi dosar ca sansele de reusita sa fie mai mari si mai repede. Cred ca cel mai bun loc ar fi sa ne intalnim in Bucuresti si sa ne alegem o persoana localnica care se pricepe si sa se ocupe de toate detaliile(gasirea unui avocat, etc). Eu propun acum o intalnire pe 1 iulie.(eu sunt din TL). Astept alte propuneri cu privire la intalnire si modalitatea cooperarii dintre noi.
adresa mea de email: marian_mari99@yahoo.com

24. alex - 01/07/2010

Sunt de acord cu marian. Am experienta bancara de 8 ani si pot ajuta. De asemenea sunt in litigiu cu volksbank.

Hai sa ne unim!

Astept adeziuni la email alexandru.ciortan@gmail.com

25. MARIUS - 01/07/2010

saltare la toata lumea
model de plangere pt anpc si banca dati -mi si mie ca sant interesat
mariusb74@yahoo.com
va multumesc si BAFTA LA TRIBUNAL

26. viorel 06.07.2010 - 06/07/2010

Buna ziua farati Romani.
Nu puteti pune aici un model de plingere catre banca sau anpc sau datimi si mie unul, Varog mult.
Din ce sintem mai multi in instanta din ce e mai bine.
Bafta tuturor
anv2113@yahoo.es

27. Asaftei - 10/07/2010

Buna,

sunt din Iasi sunt in aceeasi situatie cu voi si ma intereseaza daca reusiti sa demarati un proces cu Volksbank pt ca e foarte important sa ne aliem, deoarece banca nu se va lasa asa usor convinsa sa elimine comisionul de risc care este cat dobanda la mine in contract. Urmeaza un proces cu cheltuieli de judecata mari si de unul singur e greu sa tii piept unei banci.
In plus mai am inca patru colegi de servici in aceeasi situatie care s-ar alatura la cheltuieli de judecata daca e cazul.
In principiu ar trebui sa ne gasim un avocat bun sau o firma de avocatura care sa mai fii castigat procese cu bancile si sa aiba habar.
Am inteles ca in sectorul 2 Instanta a dat o hotarare de clauze abuzive, deci exista un precedent am putea avea sanse numai trebuie sa ne miscam repede pentru ca si bancile sunt deja in garda ca vor fi plangeri
Din pacate nu este suficient sa ne plangem pe forum si banuiesc ca in toata tara sunt cazuri din astea si de pe la toate bancile
Ideea este ca daca reusiti cumva sa va intalniti sa ne cooptati si pe noi parte intr-un proces cine stie poate reusim

Gabi Asaftei
0745-900.297

28. Cristi - 15/07/2010

In Iasi sunteti 4 in Suceava 3 sau patru care vor sa dea in judecata …

29. Ramona - 17/07/2010

Salutare.
Am aceeaşi problemă cu Volksbank din Braşov şi m-am gândit că ar fi bine dacă am face o petiţie cu toţi cei care au păţit acelaşi lucru. Cu cât suntem mai mulţi cu atât avem mai multe şanse.

30. Marius - 18/07/2010

Ramona, suntem deja 3; da-mi un mail la neofitul@yahoo.com sa stabilim detaliile.
Marius

31. Marius - 19/07/2010

Salut si eu is pentru, daca se poate bmaradi@yahoo.com

Ms,
Marius

32. maria - 22/07/2010

Buna, Ramona sunt alaturi de tine pentru petitie, cu toate ca sunt ca petenta la a treia sedinta de judecata in urma plangerii facute de mine catre ANPC apoi ei au dat in instanta pe VB Covasna, iar de curand am trimis o cerere catre BRN Bucuresti pentru un raspuns de la ei ,referitor la cazul cu VB Covasna, pentru ca nu am gasit intelegere de la camatarii astea cu acte. Mi-au revenit dobanda initiala cu diferente de 2 euro mai mult pe luna,fata de graficul incheiat initial in 2007, cu toate ca in instanta am depus cerere de interventie pentru a-mi restitui dobanda fixa majorat si eliminarea comisionului de risc,banca a cerut anualarea cererii mele cu o depunere de doua sentinte in recurs de 15 zile in favoarea bancii care s-a amanat pe 08.sept.a.c.Caut si eu doua sentinte castigate de ANPC in favoarea lor si nu am gasit , cine ma poate ajuta va doresc sa-mi trimiteti pe adresa mea maria_marzac@Yahoo.com. Va tin la curent dupa raspunsul primit de BNR. Va doresc mult succes pentru toti in situatia mea.

33. bogdan - 23/07/2010

eu sunt unul dintre cei care au dat deja banca in judecata
daca sunteti interesati va pot ajuta cu sfaturi si avocat.

mult succes 🙂

bogdan bogdyok@yahoo.com

34. MILEA GEORGIANA - 31/07/2010

Salut , in aceeasi situatie sunt si eu ….si sunt si bugetar , iar ceea ce va urma…. ma cam sperie. Am facut o cerere catre banca VBR pentru eliminarea comisionului de risc si am obtinut un raspuns, evident, negativ. Ma intereseaza un formular catre ANPC(sauOPC), ptr ca nici nu stiu cui sa ma adresez in continuare, celor de aici din tulcea sau direct la Bucuresti? Si inca cv: daca se organizeaza cv colectiv sunt de acord ….ma bag si eu. Eram mai pesimist la inceput dar vad ca lucrurile se misca si bn ar fi sa fie in favoarea noastra!!!! va rog , anuntati-ma daca se face cv colectiv!!! MS!!! …..si Doamne ajuta!!!!!

35. MILEA GEORGIANA - 31/07/2010

milea_georgiana22@yahoo.com am uitat sa las adresa de e-mail

36. CRISTINA DEAC - 04/08/2010

Salut tuturor si felicitari pentru demersurile facute si vointa de care dati dovada. Dupa ce am parcurs discutiile de pe forum am hotarat a parcurge pasii necesari in obtinerea eliminarii comisionului de risc, perceput in mod nelegal de catre VB. Intr-adevar, acest lucru este posibil, mai ales odata cu OG. 50/2010.
De mare ajutor mi-ar fi sa intru in posesia hotararii judecatoriei sect. 2, asa ca as fi foarte recunoscatoare daca este cineva care ma poate ajuta.
e mail :cristina_d99@yahoo.com
VA MULTUMESC!!

37. Catalin - 07/08/2010

Salut,sunt in aceeasi situatie ca majoritatea de mai sus.Nu exista un formular standard cu care sa reclami Volksbank la ANPC,la fel ,nu exista un tipizat standard ca si reclamatie care sa le-o adresezi direct,ci pur si simplu ti-o faci personal intr-un Word cu datele tale,nr. de dosar si ce anume soliciti si o adresezi fie ANPC-ului fie Volksbank-ului,neuitand sa o treci prin registratura lor. referitor la procesul castigat impotriva lor aveti mai jos detaliile:
„Info dosar 26640/300/2009 judec sect 2 de pe http://portal.just.ro/Insta… *
06/07/2010
Admite sesizarea făcută de reclamanta ? intimată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ? CRPC Bucureşti-Ilfov, în contradictoriu cu pârâta ? petentă S.C. Volksbank România S.A.. Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de pârâta ?petentă, în contradictoriu cu reclamanta ? intimată, împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei seria XXX nr.0301312/71/1295, încheiat la data de 24.11.2009 de către reclamanta ? intimată. Admite cererea de intervenţie în interes propriu şi în interesul reclamantei ? intimate, formulată de intervenienţii Dumitru Camelia Oana şi Dumitru Marius. Admite cererea de intervenţie în interes propriu şi în interesul reclamantei ? intimate, formulată de intervenienţii Rentea Laura şi Stan George Ciprian. Admite în parte cererea de intervenţie în interes propriu, formulată de intervenienţii Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai. Constată existenţa clauzelor abuzive în contractele analizate, după cum urmează: 1. Iacomi Eugen Daniel – reclamaţia nr.13939/5751/13.10.2009; convenţia de credit nr.0115434/09.08.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 2. Rentea Laura – reclamaţia nr.14139/5863/16.10.2009; convenţia de credit nr.0115465/05.09.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 3. Alexe Adrian – reclamaţia nr.14236/5906/19.10.2009; convenţia de credit nr.0083541/05.02.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 4. Alexe Ion – reclamaţia nr.13786/5713/09.10.2009; convenţia de credit nr.0048494/04.05.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii astfel modificată.? 5. Florea Tudor Constantin – reclamaţia nr.14074/5814/15.10.2009; convenţia de credit nr.0049824/09.06.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 6. Dedu Florin Fabian – reclamaţia nr.14458/6809/22.10.2009; convenţia de credit nr.0059659/23.08.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 7. Călinescu Daniela – reclamaţia nr.14372/16009/21.10.2009; convenţia de credit nr.0118503/FRA/30.08.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 8. Berchisan Alexandru Gabriel – reclamaţia nr.14921/6237/02.11.2009; convenţia de credit nr.0112440/MA/17.07.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 9. Darla Mihai Aurelian – reclamaţia nr.14712/6155/28.10.2009; convenţia de credit nr.0079559/20.12.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 10. Dumitru Marius – reclamaţia nr.14290/5937/20.10.2009; convenţia de credit nr.0061998/DR/09.08.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.? 11. Minea Florin – reclamaţia nr.15138/6378/05.11.2009; convenţia de credit nr.0124194/FD/20.09.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui structura ratei dobânzii curente în cazul apariţiei unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua structură a ratei dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se aplică de la data comunicării.? 12. Pintican Cătălin – reclamaţia nr.14459/6002/22.10.2009; convenţia de credit nr.0058713/17.07.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui structura ratei dobânzii curente în cazul apariţiei unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua structură a ratei dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se aplică de la data comunicării.? Constată că în convenţia de credit nr.0061998/DR/09.08.2006, încheiată între intervenienţii în interes propriu Dumitru Camelia Oana şi Dumitru Marius şi pârâta ? petentă S.C. Volksbank România S.A., există următoarele clauze abuzive: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.?; art.8.1 lit. c) şi d) din Secţiunea 8 ? Scadenţa anticipată din Condiţiile Generale ale Convenţiei ?În cazul în care se iveşte vreuna dintre situaţiile următoare, atunci, în orice moment, Banca va avea dreptul, pe baza unei notificări transmise Împrumutatului şi garantului, să declare soldul creditului ca fiind scadent anticipat, rambursabil imediat împreună cu dobânda acumulată şi toate celelalte costuri datorate Băncii conform Convenţiei: c) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute care, în opinia Băncii, face să devină improbabil ca Împrumutatul să-şi poată îndeplini obligaţiile asumate conform Convenţiei; d) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute conform căreia, în opinia Băncii, creditul acordat nu mai este garantat corespunzător?; art.10.2 din Secţiunea 10 ? Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei ?În oricare din cazurile mai sus menţionate în termen de 15 zile de la data la care a fost notificat în scris de către Bancă, Împrumutatul va plăti acesteia sumele suplimentare astfel încât să compenseze Banca pentru creşterile costurilor, sau altor rambursări.? Constată că în convenţia de credit nr.0115465/05.09.2007, încheiată între intervenienţii în interes propriu Rentea Laura şi Stan George Ciprian şi pârâta ? petentă S.C. Volksbank România S.A., există următoarele clauze abuzive: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei ? Data ajustării dobânzii ?Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.?; art. 5 lit. a) din Condiţiile speciale ale Convenţiei ? Comisionul de risc ?? aplicat la soldul creditului, plătibil lunar în zile de scadenţă, pe toată perioada de derulare a prezentei Convenţii de credit?.; art.8.1 lit. c) şi d) din Secţiunea 8 ? Scadenţa anticipată din Condiţiile Generale ale Convenţiei ?În cazul în care se iveşte vreuna dintre situaţiile următoare, atunci, în orice moment, Banca va avea dreptul, pe baza unei notificări transmise Împrumutatului şi garantului, să declare soldul creditului ca fiind scadent anticipat, rambursabil imediat împreună cu dobânda acumulată şi toate celelalte costuri datorate Băncii conform Convenţiei: c) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute care, în opinia Băncii, face să devină improbabil ca Împrumutatul să-şi poată îndeplini obligaţiile asumate conform Convenţiei; d) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute conform căreia, în opinia Băncii, creditul acordat nu mai este garantat corespunzător?; art. 10.1 din Secţiunea 10 ? Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei ?Referitor la Convenţie pot apărea, la data semnării sau ulterior, modificări de interpretare ale oricărei legi, prevederi sau reglementări aplicabile, care: lit. a) supun Banca la orice impozit, taxă cu privire la creditele acordate sau la obligaţiile sale de a acorda credite sau care schimbă baza de impozitare pentru suma principală şi dobânzi la creditele acordate sau care se referă la orice alte sume datorate rezultând din Convenţie cu privire la creditele acordate sau la obligaţia sa dea acorda credite în conformitate cu prevederile legale în baza cărora funcţionează şi este organizată banca; lit. b) impun, modifică sau consideră aplicabile orice rezervă, depozit special sau orice cerinţă similară (de ex. în corelaţie/legătură cu propunerea noului Acord de la Basel privind capitalul propus de către Comitetul de Supraveghere a Băncilor Basel) afectează activele Băncii, constituite cu sau pentru costurile Băncii sau care impun Băncii orice altă condiţie care afectează creditele acordate sau obligaţia sa de a acorda credite: lit. c) al căror rezultat este: I. creşterea costurilor Băncii legate de acordarea sau de punerea la dispoziţie a oricărui credit; II. reducerea cuantumului oricărei sume primite sau a oricărei creanţe a Băncii, în baza Convenţiei?; art. 10.2 din Secţiunea 10 ? Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei ?În oricare din cazurile mai sus menţionate în termen de 15 zile de la data la care a fost notificat în scris de către Bancă, Împrumutatul va plăti acesteia sumele suplimentare astfel încât să compenseze Banca pentru creşterile costurilor, sau altor rambursări.? Constată că în convenţia de credit nr.0122358/06.09.2007, încheiată între intervenienţii în interes propriu Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai, există următoarele clauze abuzive: art. 5 lit. a) din Condiţiile speciale ale Convenţiei ? Comisionul de risc ?? aplicat la soldul creditului, plătibil lunar în zile de scadenţă, pe toată perioada de derulare a prezentei Convenţii de credit?. Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea de intervenţie în interes propriu, formulată de intervenienţii în interes propriu Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai, privitor la restituirea sumelor încasate cu titlu de comision de risc. În baza art. 13 alin. 1 din Legea nr. 193/2000, aplică pârâtei ? petente amendă contravenţională în cuantum de 1000 de lei. Obligă pârâta ? petentă să modifice contractele analizate mai sus, în sensul înlăturării clauzelor constatate ca fiind abuzive. Obligă pârâta ? petentă la plata către intervenienta în interes propriu Dumitru Camelia Oana a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge ca neîntemeiată cererea intervenientului în interes propriu Dumitru Marius de acordare a cheltuielilor de judecată. Ia act că reclamanta ? intimată, pârâta ? petentă, intervenienţii Rentea Laura, Stan George Ciprian, Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.07.2010.
Soluţionare
16/03/2010

22/06/2010

25/05/2010

Amânat
27/04/2010

29/06/2010
Amână pronunţarea la data de 06.07.2010. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.06.2010.
Amânat”

38. Bacescu Gheorghe - 09/08/2010

Salut,sunt in aceeasi situatie ca majoritatea de mai sus. Doresc sa stiu daca este cineva care a castigat procesul si i-a fost aplicata decizia instantei de catre Volksbank.
Multumesc,
Gica Bacescu gica.bacescu@yahoo.com.

39. Laura - 09/08/2010

Salutare tuturor!
Sunt din Brasov si am si eu aceeasi problema cu comisionul de risc de la Volksbank. In cazul in care reusim sa ne adunam mai multi din Bv sa actionam impreuna, va rog anuntati-ma si pe mine la adresa Deocamdata am de gand sa fac in seara asta sesizare la ANPC, sa vedem ce-o iesi.

40. Remus - 11/08/2010

Laura, nu te grabi cu ANPC-ul…Asteapta sa se faca termenul legal de 90 de zile in care banca trebuie sa reglementeze contractele referitor la comisionul de risc si alte comisioane.Termenul pare-mi-se ca este in jurul datei de 11.09.2010.Apoi mergi pe cale legala, adica faci o adresa la banca si apoi te duci la ANPC cu raspunsul de la banca (daca mai e nevoie).Si eu sunt in situatia ta.Astept…pana atunci ma gandesc la adresa.Eu am castigat deja un proces cu ei, astept sa vaad daca fac recurs.E putin probabil…Multa bafta!

41. Anamaria B - 12/08/2010

@ Remus
ordonanta 50/2010 trebuie aplicata in momentul intrarii in vigoare adica 21 iunie 2010(in cazul contractelor cu VB, aceasta trebuia sa nu mai retina CR pentru ratele platite dupa 21.06). Bancile au la dispozitie 90 de zile pentru intocmirea actelor aditionale in sensul scoaterii clauzelor abuzive si a diminuarii celorlate comisioane pe care ordonanta le permite.
Daca in extrasul tau apare ca ti-au retinut si CR poti depune plangere la OPC la fel cum au facut pana acuma aprox 100 clienti VB de la data intratii in vigoare a ordonantei..

42. Laura - 14/08/2010

Mda, m-am mai documentat intre timp si deocamdata am facut notificare la Volksbank prin care le ceream sa renunte la comision. Astept raspunsul lor (mai mult ca sigur negativ…) si ma voi duce cu ala la ANPC.

43. Alina Rusu - 16/08/2010

Buna tuturor,
Ma alatur si eu lungului sir de creditati de catre Volksbank cu clauze abuzive legate de dobanda si comision de risc. Va rog, care sunteti sibieni, haideti sa ne unim fortele si sa-i dam in judecata! De asemenea, daca se poate sa-mi trimiteti si mie model de plangere catre Banca si ANPC
[vezi https://acbdr.wordpress.com/modeledereclamatii/ ]

44. gelu - 16/08/2010

sunt deasemenea client vbk.am solicitat la opc restituirea sumelor achitate ca si comision de risk,astept raspuns si dupa merg la instanta.bafta

45. cristina si florin - 17/08/2010

va rog sa imi recomandati si mie un avocat care v-a reprezentat in proces cu volksbank.
multumesc
tel 0724271027

46. moderat - 18/08/2010

RECOMANDARE

Sunt nevoit a va ruga pentru ultima data a nu mai insera in comentariile dumneavoastra link-uri sau adrese de mail; aceste comentarii ajung in spam si acolo vor ramane.

In general adresele de mail le publicati (ignorand alte riscuri) ptr a primii modele de plangeri catre BANCA sau ANPC, dar ignorati ca exista o pagina a blogului cu aceste modele la https://acbdr.wordpress.com/modeledereclamatii/
cereri informative ce pot fi adaptate ptr speta fiecaruia, si care pot fi copiate. In plus, daca solicitati, prin pagina de contact, alte informatii cu siguranta o sa le primiti.

Despre informarea aparitiei de grupuri de interes organizate pe diferite criterii ( oras sau banca ) imi mentin punctul de vedere si nu voi publica acele link-uri. Tinand cont ca este a doua avertizare pe aceasta tema va rog sa acceptati aceasta optiune si sa ramana acest spatiu unul al discutiilor conform cu cel initial, astfel incat sa nu fiu pus in situatia de a cenzura informatii utile trimise dar care sunt insotite de aceste link-uri.Va multumesc.

De asemenea pe http://acbdr.blogspot.com/ gasiti hotarari judecatoresti in spete bancare, si care o sa se actualizeze cu documentele trimise de voi, in scopul de a informa si a da incredere si altor clienti ce vor sa-si apere drepturile. In Romania nu exista PRECEDENTUL JUDICIAR, si nici nu se pot deschide procese colective impotriva unei banci, decat in cazul in care persoanele respective sunt organizate intr-o asociatie.

47. catalin - 28/09/2010

Va rog sa imi trimiteti si mie un model de notificare catre Volksbank si ANCP precum si opc; sunt de acord sa ne intalnim

48. catalin - 28/09/2010

Va rog sa imi trimiteti si mie un model de notificare catre Volksbank si ANCP precum si opc;

49. catalin - 28/09/2010

Va rog sa imi trimiteti si mie un model de notificare catre Volksbank si ANCP; sunt de acord adrasa ma de mess este (……………..) yahoo.com va multumesc celor care ma ajuta

…. exista pe blog o pagina cu Modele de reclamatii (moderator)

50. madalina - 30/09/2010

As dori sa iau legatura cu dl Remus Andrei in legatura cu revenirea de la dobanda variabila la dobanda fixa, adresa mea de mail este mada9luci@yahoo.com
Va rog sa ma contactati intrucat nu a ti lasat nici o adresa de mail sa pot lua legatura eu cu dv.
Va multumesc

51. FLORIN - 05/10/2010

SANT DIN ORADEA SI AM PROBLEME CU VB.VA ROG SA MA INDRUMATI SI PE MINE.VA MULTUMESC

52. FLORIN - 05/10/2010

in legatura cu asociatia a-si dori sa ma inscriu si eu.va multumesc

53. alina - 02/11/2010

buna ziua .Sunt av.si am mai multe litigi cu V B inclusiv o sentinta definitiva.contact tel.0766337959

54. alina - 15/02/2011

buna ziua de la ultimul meu mesaj V .B.a mai pierdut sutnemultumitie de actiuni introduse de clienti

55. CATALIN - 15/02/2011

Am avut prima dezbatere in procesul cu Wolksbank si sa amanat pe data de 10 martie 2011.Daca stiti pe cineva care a castigat procesul impotriva Wolksbank.

56. Ivan - 29/03/2011

Am multe sentinte unele definitive si irevocabile referitore la comision de risc, majorarea dobanzii si comision de rezerva minima obligatorie. Toate impotriva Volksbank. Doritorii sa trimita solicitare la adresa de e-mail ivanoradea1 @yahoo.com

57. CATALIN - 08/07/2011

AM TERMINAT PROCESUL SI AM PIRDUT REFERITOR LA COMISIONUL DE RISC.TRAIM IN ROMANIA SI NICI MACAR INSTANNTA NU TINE CONT DE ORDONANTA 50 DATA DE PRESEDINTE.VOI FACE RECURS SI VOI MERGE PANA SE VA FACE DREPTATE.

58. Cat - 10/07/2011

vezi ce s-a gasit un dosar castigat in Bucuresti. am postat aici:
https://acbdr.wordpress.com/2009/06/02/procesul-dintre-anpc-volksbank/

59. Andrei - 11/03/2012

Va rog sa ma contactati pe adresa mea: info@rokangen.com . Am castigat procesul cu comisionul de risc, mi-au returnat toti banii platiti pe comision de risc de la acordarea creditului si mi-au si anulat definitiv comisionul de risc din contract pina la final. Va rog sa ma contactati sa va spun cum sa faceti si voi. Multumesc,

60. marian-daniel - 18/05/2012

Va rog sa-mi dati si mie o Hotarire definitiva si irevocabila cistigata cu Volksbank. Mai pot sa ii mai dau in judecata la ora asta, pentru scoaterea comisionului de risc? momentan este redenumit ca si comision de administrare credit.Astept un raspuns si va multumesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: