Remember. De la acest moment clientii au constientizat ca au si drepturi 24/10/2009
Posted by moderat in abuz, anpc, asociatia clientilor bancilor din romania, banci, contract, credite, dobanzi, euro, Procese.Tags: abuz, amenzi, banca romaneasca, banci, buzau, clauze, credite, dobanzi marite, proces cu banca, profesor de istorie, valeriu nicolae
trackback
Luna aceasta se implinesc 2 ani ( 17 octombrie 2007) de la sentinta prin care un client persoana fizica, primul, a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care ii sunt recunoscute drepturile de parte intr-un contract, drepturi neglijate de banci atunci dar si acum. Acel moment constituie o referinta in relatia dintre clienti si banci, dar si un moment in care clientii persoane fizice au constientizat ca au si drepturi nu numai obligatii si in acelasi timp bancile au obligatia de a respecta legislatia si contractele. Prin aceasta sentinta a inceput daramarea mitului ca banca are intodeauna dreptate si ca nu te poti opune actiunilor impuse de ea.
Valeriu Nicolae, profesor de istorie, a actionat in judecata Banca Romaneasca la care avea un credit pe motiv dobanda a fost marita discretinar, invocandu-se conditiile pietei.
Pe larg (foarte larg) despre acest proces dar si sentinta aici.
Din pacate statul nu ne prea ajuta, din cauza birocratiei, dosarele stau foarte mult timp si bancilor le convine.
Romania E un mediu propice lor. Chiar daca inca isi mai permit luxul de a creste comisioanele si ratele.
Noi romanii suntem niste prosti.
Avem aceasta problema ca habar nu stim de drepturile noastre. Ne multumim sa ne resemnam, ca niste placinte ce suntem, sa dam din umeri si sa zicem, asta e, traim in romania. Suntem niste prosti, pentru ca ar trebui sa ne stim drepturile si sa luptam pentru ele, asa cum se lupta si in alte tari.
Am vazut acum ca anpc-ul a pornit o campanie de constientizare a drepturilor cumparatorilor. Sunt curioasa sa vad ce rezultate o sa aiba.
Am vrut sa fac o amortizare anticipata partiala dar sa nu-mi scada din rata lunara numai din ani.
Mi-au spus ca asa ceva nu se poate in nici un caz ca ce vreau eu sa fac se considera reesalonare si ca trebuie sa platesc un comision.
Conform contractului la amortizare anticipata nu am comision dar la reesalonare da.
Se poate ca acest mod de a amortiza sa fie considerat reesalonare sau nu mai stiu ei cum sa faca sa-ti i-a banii.
Multumesc!
ei iti vor rostogolii cuvintele, expresiile, cererile a.i. sa le aduca profit.
Ai facut solicitarea in scris si raspunsyul a fost primit la fel?
Nu numai verbal si cand am vazut cum privesc am renuntat.Oricum suma era destul de mica dar acum ,ca stiu ,cand vine momentul le cer in scris sa vedem tot asa se balbaie.