jump to navigation

Volksffeisen. 15/01/2010

Posted by moderat in banci.
Tags: , , , ,
trackback

Raiffeisen Zentralbank (RZB), care controleaza indirect Raiffeisen Bank Romania, poarta negocieri cu Volksbank, aflata pe pierdere, in vederea unei fuziuni intre cele doua mari banci austriece, potrivit presei de la Viena. Surse bancare afirma ca Volksbank nu are probleme de lichiditate, insa problemele tin de nivelul capitalului, care nu mai face fata cresterii provizioanelor pentru credite neperformante. RZB are deja 6,1% din Volksbank si ambele banci au fost sprijinite in 2009 de guvernul austriac.
In septembrie 2009, RZB avea active de 156 mld. euro, iar Volksbank de 54 mld. euro. Pentru filiala din Romania, Volksbank a anuntat o majorare de capital de 200 mil. euro, care ar urma sa aiba loc pana in februarie prin conversia unor credite subordonate. Eventuala realizare a fuziunii cu RZB ar intari pozitia acestei banci de lider pe piata retailului bancar din Austria. In Romania, ar rezulta o entitate care ar concura direct cu BRD pentru locul al doilea. Elisabeth Bleyleben, sefa Erste Bank Austria, a declarat ca daca RZB s-ar uni cu Volksbank probabil ar creste distanta dintre banca nou creata si Erste. Pe de alta parte, ea afima ca Erste nu este interesata sa creasca prin preluarea Hypo Alpe-Adria, banca nationalizata la sfarsitul lui 2009 de guvernul austriac.

Comentarii»

1. Dana - 16/01/2010

ce se va intampla cu angajatii V?

moderat - 17/01/2010

Nici Gerald nu stie, cei drept nici nu-l intereseaza. Ne cautam altceva. Cand a fost cazul HVB / TIRIAC la fel a fost, sau cu cele de locuinte;
aproximez ca vreo 35% -40% din posturi dispar, din vbr si 10% din Raiff

2. monica - 19/01/2010

asta ar fi foarte rau…scapa cine poate!

nu cred ca se intampla asta; fuziunea…

3. clientul necunoscut - 19/01/2010

Salutare. Curajoasa miscare! Va felicit!
Acest site urmareste apararea drepturilor clientilor sau apararea bancilor?
Cati dintre clientii abuzati de banci au reusit sa-si apere drepturile folosind ajutorul oferit de acest site?
Acest site este sustinut de o anumita banca?
Asociatia aceasta este folositoare daca s-ar concretiza intr-o forma legala si „mai unita”.
Mult succes!

moderat - 20/01/2010

Acest site urmareste apararea drepturilor clientilor sau apararea bancilor?
R: urmareste constientizarea in randul clientilor ca au si drepturi in relatiile lor cu bancile.

Cati dintre clientii abuzati de banci au reusit sa-si apere drepturile folosind ajutorul oferit de acest site?
R: Nu stiu, insa ajutorul este strans legat de determinarea clientiilor de a-si apara drepturile. Si din cate stiu sunt clienti care dupa ce au citit despre succesul altora au demerat actiuni impotriva abuzurilor venite din partea bancilor.

Acest site este sustinut de o anumita banca?
R: NU

Asociatia aceasta este folositoare daca s-ar concretiza intr-o forma legala si „mai unita”.
R: Cu siguranta asa e, insa nu e simplu. Pana atunci facem ce se poate cu resursele pe care le avem.

moderat - 20/01/2010

personal inclin sa cred ca fuziunea (sau o alta forma de asociere) o sa aibe loc. Radacina acesteia exista (actiunile detinute) iar situatia globala a celor 2 banci nu este chiar roz. Daca nu se vor intelege ele poate statul austriac sa le impuna tinand cont de banii bagati in bancile mama.

4. colegV - 20/01/2010

moderat vs Dana… Volksffeisen .. deci ciolanosii (este un grup acum la conducere care va acoperii neregulile lui Gerald dupa plecarea acestuia ) din VBR au emotii mari in cazul unei fuziuni .
Moderat crezi ca BNR va lua masuri in urma controlului de la sf. anului trecut .

moderat - 21/01/2010

ColegV – masuri a mai luat si o sa mai ia; cu greu a sa apara in media; oricum din barfe se pare ca bnr-ul a impus actionarilor sa aduca bani suplimentari. am mai scris ca e anul in care vbr o sa-si rupa capu’, inclusiv Gerald

5. colegV - 22/01/2010

Dana ,Moderat – merita spus(din barfe) …exista un curent de opinie in rindul esalonului 3 ,4 al angajatilor vbr privind un apel catre VBAustria ,sa aflat ca cei de acolo nu stiu ce smecherii sau facut la VBR, si nici de incompetenta celor care MAI au pozitii de conducere in banca dar care sunt fideli lui GERALD.

6. Dana - 23/01/2010

problema in cazul unei fuziuni este ca vor fi dati afara si cei competenti cu pozitii de conducere, iar smecheriile se vor afla intr-un final…

7. colegV - 25/01/2010

…asa este , ..,,..vor fi dati afara si cei competenti cu pozitii de conducere..”..dar cei care au facut smecheriile sau care au fost de partea celor care au facut asa ceva sant stiuti de cine trebuie si nu vor avea viata usoara .
Oricum in VBR este vorba de o mana de 10 persoane care au fost in siajul lui Gerald dar acum sunt monitorizati chiar daca acum nu mai sunt in VBR.
Speranta este ,cum a subliniat si moderat ,ka cei vinovati sa-si rupa capul…

8. Volksffeisen. | Stiri Bancare Ezine - 03/02/2011

[…] articolul integral aici: Volksffeisen. Sursa: https://acbdr.wordpress.com Articole recomandate:Cati bani cheltuie Volksbank pentru a-si […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: