jump to navigation

CutremurBancar.ro 23/08/2010

Posted by moderat in abuz, act aditional, anpc, ARB, asociatia clientilor bancilor din romania, banci, bnr, comisioane, contract, credite, dobanzi, euro, lei, opc, Procese, volksbank.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

„Reducerea dobânzilor la creditele vechi ar putea falimenta România” – reprezinta ipoteza cu care bancherii de pe melagurile noastre incearca sa deturneze noile reglementari legislative in domeniu bancar.
Băncile sunt obligate, conform legislaţiei în vigoare, să modifice formula de calcul al dobânzilor folosită până acum cu una mai transparentă, care să nu ţină cont de dobânda internă a băncilor, ci de un indice naţional sau internaţional (Euribor la creditele în valută, Robor la cele în lei sau Libor la cele în franci elveţieni sau dolari).

Pentru că, tot conform legii, băncile nu au voie să majoreze comisioanele sau marjele lor în contractele aflate în desfăşurare, este posibil ca o dobândă de 10% pe an să ajungă la doar 3% pe an, prin înlocuirea formulei 8% – dobânda internă a băncii plus 2% marja băncii în Euribor la 6 luni (circa 1%) plus marja băncii, de 2%.

„Mai clar nu se poate. Se explică foarte clar că scopul legii este transparentizarea modului de calcul. O formulă de calcul al dobânzilor de tipul 7% dobânda internă a băncii plus o marjă de client de 3% se va transforma în Euribor (circa 1%) plus marja clientului de 3% plus o marjă a băncii de 6%, astfel încât dobânda să fie aceeaşi, doar că mult mai transparentă”, au declarat pentru Gândul surse bancare, in fapt acest lucru reprezinta o intelegere intre ANPC si ARB, cea ce nu constituie lege, asa ca nu acceptati aceste formulari, cu marja de client !?! si marja a bancii. Nu va intelegeti amiabil cu banca atunci direct in instanta.

Bancherii susţin că tăierea, forţată, a tuturor dobânzilor la creditele aflate în desfăşurare ar putea însemna, în final, chiar şi falimentul României. „Va urma în acel moment o scumpire de neimaginat a dobânzilor la creditele noi [inca un abuz sau o minciuna, este ilegala transferarea de costuri catre alti clienti], ceea ce va duce la zero creditare [fix problema bancii, vrea business vinde bani, nu vinde bani atunci inchide, pe noi nu ne intreseaza ca nu suntem actionari]. Să nu vorbim despre posibilitatea unui faliment bancar. Ar apărea contagiunea şi ar exploda dobânda interbancară la creditele în lei, deci şi dobânzile cerute de noi clienţilor. Un faliment bancar ar putea duce la imposibilitatea României de a se împrumuta de la noi. Dacă o va face, va fi la o dobândă mult mai mare decât cea de acum. Vorbim despre posibilitatea unui faliment de ţară, nu este o glumă”, ne-au precizat sursele bancare. Directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, a declarat recent că forma actuală a legii privind modificarea contractelor de credit ar ajuta clienţii să câştige în instanţă micşorarea dobânzii dacă banca nu va face acest lucru.

Razboiul mediatic o sa fie unul puternic si de durata, cu forte disproportionate, pe deoparte ARB-ul cu resurse nelimitate si cealalta clientii abuzati, fara resurse, fara aparare, dar multi, si poate vocali.

Asa ca e momentul sa tipam prin orice metoda pana vom produce Cutremur in sistemul bancar si sa punem punct abuzurilor din Romania a acestor conducatori de banci ce s-au destrabalat pana acum intr-un vid legislativ si intr-o piata nereglementata si necontrolata.

Comentarii»

1. roby - 23/08/2010

minciuni …..cum poate sa traiasca o banca in tara mama cu dobanda efectiva de 4% , dar in romania , nu….lasati-ma cu riscul de tara si asa mai departe…..riscul este acoperit de ipoteci sau chiar de asigurarile care le fac bancile pentru creditele date.

2. Adrian A. - 23/08/2010

Da! bancherii astia sunt niste paraziti si daca nu exista o legislatie care sa apaere consumatorii fac ce vor ei.
Sa speram ca guvernul nu va ceda la presiunile bancilor si nu va modifica legislatia actuala in detrimentul celor multi.
🙂 cei mai multi dintre ei voteaza

3. Emanuel O - 23/08/2010

cred ca o sa mai dureze batalia. Va dati seama ca pana acum castigul bancilor in Romania era nelimitat? va dati seama ca nu vor mai castiga ca pana acum si vor trebui sa-si limiteze la castigurile la nivelurile pe care le au in tarile lor de origine, adica intre 3 si 5 % ? Romania era noul vest salbatic. Uite ca mai sunt si guvernanti care se gandesc la cei care i-au trimis sa guverneze si pentru popor nu doar pentru capitalul strain sau autohton.
Se intreceau bancile in reclame TV , care mai decare cu dobanzi mai minuscule, dar uitau sa spuna de comisioane. Na ca acum si-au luat-o. Poate invata ceva despre corectitudine si respect fata de tara unde isi desfasoara activitatea.

4. Rhea - 23/08/2010

Eu fac parte dintr-o comunitate care lupta impotriva abuzurilor bancare si vom actiona BCR in instanta pentru a stopa abuzurile lor si pentru a obtine Euribor/Robor/Libor+ marja deja stipulata in contractele in derulare. Mai multe detalii pe http://www.creditbcr.ro

5. JRage - 23/08/2010

Sa speram ca nu va modifica guvernul ordonanta.

6. moderat - 23/08/2010

vesti bune, se pare ca nu se modifica in parlament.
Chiar a existat o corectie, erata, din partea celor de la anpc in legatura cu adresa catre ARB (adresa pe care o gasiti pe http://acbdr.blogspot.com/).

7. Florin - 23/08/2010

Din erata eu inteleg ca dobanzile raman la fel de mari ca si pana acum, iar pe viitor, prin cresterea indicilor (EURIBOR, LIBOR…) vom plati rate mai mari. Doar ca formula de calcul este transparenta…

8. Mihaela - 02/09/2010

S-a creat vreun grup pentru a actiona in instanta BRD-ul cu privire la abuzurile la oug50/2010? Vreau sa subscriu , ne va fi mai convenabil in instanta

9. Gabriela G. - 07/09/2010

Ma numesc Gabriela G, vreau sa ma inscriu intr-o asociatie ce da in judecata BCR. Am un credit de nevoi personale pe zece ani, m-am saturat de creteri ale ratei nejustificat, neinformare prealabila…am fost la banca sa le spun ca mi-a scazut salariul si ca in acest moment rata mea este exact cat salariul net pe care il iau… mi-au propus prelungirea termenului cu inca 7 ani iar din desfasurator reiesea ca rata mea scadea doar cu 110 ron,dublandu-mi, practic durata de rambursare…niste rechini… de la BCR doar sa vinzi… nu sa cumperi… daca stie cineva vreun grup constituit pentru a actiona in justitie BCR, va rog frumos ajutati-ma…Cu deosebita consideratie, Gabriela G.

10. CutremurBancar.ro | Stiri Bancare Ezine - 04/02/2011

[…] articolul integral aici: CutremurBancar.ro Sursa: https://acbdr.wordpress.com Articole recomandate:Ghidul clientului bancar tratat […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: