jump to navigation

Prima casa si prima ţeapa 13/08/2009

Posted by moderat in abuz, asociatia clientilor bancilor din romania, prima casa.
Tags: , , , ,
trackback

Incepand cu data de 20 iulie 2009, la Politia Capitalei au inceput sa fie depuse plangeri, de catre persoane fizice, legate de o escrocherie imobiliara a carei amploare inca nu poate fi evaluata cu precizie. Reclamantii semnalau faptul ca au intrat in legatura cu administratorii unei firme imobiliare, care le promiteau apartamente construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte, cu un cost avantajos, datorat programului PRIMA CASA.
In joc intrau si doua persoane care se legitimau cu acte false, din care reiesea ca ar fi fost angajate ale ANL, Primaria Sectorului 5 sau chiar SRI.”Promiteau cumparatorilor ca le vor oferi apartamente din fondurile ANL, care spuneau ca sunt subventionate si de Primaria Sectorului 5. Faceau antecontracte de vanzare-cumparare, niste formulare pe care le obtineau de la oficiile postale pe care le inregistrau in fals, dadeau numere fictive de inregistrare si solicitau un avans de mii de euro” a declarat, ieri, Christian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei. Ieri fusesera inregistrate 42 de plangeri in cazul inselatoriei cu locuinte ANL, dar se asteapta ca numarul sa creasca, la fel ca prejudiciul, estimat initial (pentru 29 de reclamanti) la peste 150.000 de euro. Potentialii clienti erau convinsi sa dea, la incheierea precontractului de vanzare-cumparare, sume cuprinse intre 5.000 si 8.000 de euro. „Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor impreuna cu lucratorii SSPIR, au facut luni mai multe perchezitii, ocazie cu care au fost identificate mai multe documente in original si copie (42 precontracte de vanzare-cumparare, diverse alte documente etc.), care atesta activitatea infractionala desfasurata, precum si o serie de bunuri achizitionate din banii obtinuti fraudulos (echipamente IT si electronice, un autoturism marca BMW 535)”.
Dintre cei pagubiti, Ion Tudorache a acceptat sa discute cu mass-media, declarand ca firma de intermedieri imobiliare este Aly Alcor cu sediul in Sectorul 5, din Bucuresti. Administratori erau Mioara Stan (38 de ani, din Dambovita) – care se recomanda cu numele fals Alina Vidra – detinatoare a 80% din actiunile firmei si Ionel Adrian Ciochina (30 de ani), detinator a 20% din actiuni. Ei l-ar fi racolat pe Ion Tudorache printr-un coleg al acestuia, Ionut Mincu, care l-ar fi recomandat Eugeniei Constantin (43 de ani), contra sumei de 2.000 de euro, pe langa cei 5.000 de euro platiti femeii pe 13 iulie, la semnarea precontractului. Pentru o mai mare credibilitate, administratorilor li se alaturau Eugenia Constantin si Gabriel N. (acesta din urma, cunoscut cu antecedente penale). Inselatoria a fost semnalata insa pe 22 iulie, cand urma sa fie semnat contractul final. „Intentionez sa depun o plangere penala impotriva colegului meu. Am martori in acest sens.”, a declarat Ion Tudorache.
Pentru Mioara Stan, Politia va cere arestarea in lipsa, intrucat se sustrage urmaririi penale. Cei trei complici ai sai au fost retinuti, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. (conform ZIUA)

Comentarii»

1. amalia - 04/10/2010

13.08.2009-4.10.2010 timp in care s-a efectuat cercetarea penala la C.18 cu princilalii actori si complicii lor in libertate.Alina Vidra alias Stan Mioara sau mai nou Stancu Alina impreuna cu sotul ei Ciochina Adrian se bucura de-o binemeritata vacanta dupa un an si ceva de munca la acesta escrocherie ramasa din nefericire,pana in acest moment,nepedepsita.

2. nicu - 26/06/2011

sa mai rezolvat ceva cu acest caz?

3. JJ - 24/08/2011

Probabil dosarul respectiv face „naveta” intre politie si parchet sau zace prafuit in vreun sertar uitat de vreme.
Justitia din Romania ma are multe de pus la punct, inclusiv la capitolele etica si profesionalism.
Dumnezeu sa ne ajute…

4. amalia - 29/08/2011

Dupa atata amar de vreme,dupa atata plimbare, cred ca a obosit si dosarul au obosit si cei care-l instrumenteaza.Pe fond, prea multa agitatie pentru niste fraieri care s-au lasat pacaliti cu o usurinta demna de cartea recordurilor.Daca ar fi escrocat statul mai mult ca sigur ca acum isi ispaseau pedeapsa.Teapa a fost foarte bine gandita si actiunea bine pusa la punct.Stiau de la inceput ca nu vor avea prea multe probleme.Un singur lucru ar putea sa le dea planurile peste cap.Daca au ghinionul ca dosarul lor sa fie instrumentat de persoane cu tragere de inima,persoane care nu vor sa ajunga subiectul mistocariilor acestor escroci ….Vidra si-a asigurat ”colaboratorii”ca pot sta linistiti.

5. daryuss - 14/11/2013

la cat este de perversa aceasta vidra mioara alina actoalmente se numeste profiroiu alina mioara si o puteti gasi in sectorul 4 pe strada radu teplea vicar aicea sta cu noua victma care sa casatori cu ia fara sa stie cum este cu adevarat .DACA vreti o gasiti pe aceastra strada sau la studioul de videochat de la romana


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: