jump to navigation

TUPEU MAXIM. Bancile sustin ca daca nu mai pot fura, din cauza OUG 50/2010, ce nu au reusit sa fure reprezinta pierderi. 24/08/2010

Posted by moderat in abuz, act aditional, anpc, ARB, asociatia clientilor bancilor din romania, banci, bnr, comisioane, contract, credite, dobanzi, euro, lei, opc, Procese, Punct de vedere.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Razboiul declansat de aparitia OUG 50/2010 intre ARB + BNR si ANPC a atins cote extreme, au foast lasate deoparte orice eticheta, au aparut amenintari voalate la persoana, jigniri si promisiuni de schimbare din functii, conform unor surse din cadrul protectiei consumatorilor.
Pe un alt front bancherii si bnr-ul fac un lobby puternic printre parlamentari pentru sustinerea unui amendament prin care ordonanta sa se aplice doar pentru contractele ce se vor semna dupa promulgarea legii in parlament. Se pare ca deja au gasit sprijin intr-un partid dar le mai trebuie vreo 33% !
In banci nu se mai dezbate altceva, toti fac simulari si vopsesc cifre (la cererea ARB-ului, conform unui angajat) astfel incat sa trimita pana luni la BNR si ARB situatii cu efectele aplicarii ordonantei. Din aceste situatii vor rezulta sumele pe care bancile nu le vor mai incasa in urmatorii 25 de ani din contractele actuale, sume pe care le prezinta ca fiind pierderi si nu sume ce nu mai pot fi furate de la clienti, ptr ca tupeul si nesimtirea lor nu cunoaste limite.
Toate aceste date vor fi prezentate marti 31 august cu ocazia intalnirii dinre BNR, ARB si ANPC, unde primii vor sa prezinte aceste date, pe langa angajamentul cu FMI si normativa europeana care nu oblia la retroactivitate, ca avand efecte catastrofale asupra Romaniei. ANPC-ul pregateste cele 14 decizii definitive si irevocabile referitoare la abuzurile bancilor, cele 140 de procese de pe rolul instantelor, si miile de reclamatii la adresa bancilor, la care adauga acordul CE asupra aplicarii retroactive. De asemenea ANPC-ul a adunat informatii despre actuala practica a bancilor de a aplica OUG 50/2010 pe langa spiritul legii, tocmai pentru a dovedii practicile abuzive ale bancilor si tentativa lor de inselaciune.
Conform unor date trimise catre BNR o banca a anuntat ca in urma aplicarii nu mai pote fura 514 milioane de euro (ei spun ca suma reprezinta pierderi). Nu mai conteaza ca este o banca de top si ce “Prime Rate “ practica, ci sa analizam aceasta cifra din puctul de vedere al sumelor cu care sunt abuzati clientii. Daca generalizam la intreg sistemul bancar probabil o sa constatam ca suma totala este de circa 3000 milioane de euro in 30 de ani, adica cu 100 de milioane de euro sunt furati (si este o suma minima, garantat) anual clientilor cu credite la banci.
Oricum, martea viitoare sper sa nu avem surprize neplacute, pentru ca din acel moment trebuie sa lasam scrisul si sa actionam, sa trecem la pichetarea ARB-ului, BNR-ului, bancilor, etc.

Comentarii»

1. marin arbalete - 24/08/2010

cum de nu le este rusine celor din bancile din Romania si celor de la BNR??? de ce eu ca si client vechi sa am o dobanda de 10-12% acum-euro- la BCR de ex. sa platesc ca prostu’ 1100 lunar din care doar vreo 150 euro sa fie rata rambursata si restul profitul bancii; iar un client nou care abia se incadreaza pentru cateva zeci de mii de euro sa aiba o dobanda de 5-6% ? de ce sa nu se aplice si creditelor in derulare, oamenii care le-au luat traiesc pe alta planeta, nu sunt cetateni ai aceleiasi tari? BCR a incheiat contracte in care a ‘omis ‘ sa treaca informatii vitale si obligatorii pt clienti, a dat cu generozitate credite cu dobanzi promotionale la care toti ne-am incadrat, FARA SA SPUNA ca intr-un an doi vom ajunge sa nu mai putem plati ratele!
DOMNILOR BANCHERI! Doar in Romania vi se permite sa ne tratati asa! In alte tari europene, NU EXISTA ACESTE DOBANZI NERUSINATE SI PROFITURI IMENSE!!!

2. crazy wolf - 24/08/2010

Ar fi multe de spus insa ma rezum a spune ca am aflat ce-i „fericirea” de cand am credit la banca. Asta apropo de bucuria cu care danseaza personajele din noile reclame ale bancilor.Pur si simplu simt ca mi-am vandut sufletul diavolului.Nu stiu cum am sa ies din acest mare rahat dar sper sa ies.Oameni buni stiu ca situatia e grea banii nu ajung etc dar ganditi-va de 10 ori inainte de a apela la o banca pentru credite.O sa va manance sufletul.Sigur nici la camatari nu va indemn si de fapt intre banci si camatari diferenta este foarte mica.

3. Rhea - 24/08/2010

Castigati-va drepturile in proces!

4. kaboom - 24/08/2010

Nu noi avem nevoie de banci ci bancile au nevoie de noi. Sau de fraieri au nevoie?

5. Manole - 25/08/2010

Banca este un agent economic. Pana acum toata lumea le privea ca pe niste temple ale lui D-zeu. In afara de a plimba niste hartii tiparite si a butona la computer nu fac mare lucru. Eu am luat credit pentru a deschide o afacere, ceea ce a insemnat locuri de munca. Am 14 angajati, dar creditul facut imi creaza mari probleme. Nu am scos profit, am luat doar salariul de angajat. M-a stors prin cresterea periodica a ratelor. Niste hoti, nu am gasit intelegere la nimeni din conducere cu care am discutat. In timp ce in Franta, sora mea a luat un credit de nevoi personale cu 4.3% DAE. Eu am credit de nevoi personale cu DAE 18.3%. Este de 4 ori mai mult in Romania decat in Franta! Acum aveti proportiile in care bancile au furat pe spatele romanilor. Cum arata Romania daca am fi platit ca in Franta? Erau bani de investitii. OUG 50 este actul de reparare a nedreptatilor facute in trecut. Nu acceptati decat Euribor + Marja Fixa din Contract (existenta). Orice alta formula este ilegala. Nu le-ar fi rusine cat au stors oamenii, pe cati i-au executat silit distrugandu-le viata, umiliri peste umiliri. Bancile ar trebui sa faca un dus rece si sa puna osul la treaba, ca in Franta, bucatica cu bucatica, nu 4 dintr-o lovitura.

6. moderat - 25/08/2010

Aproximativ 4,5 milioane de persoane au credite, depăşind numărul total de salariaţi, deci suma din articol este mult diminuata, cred ca este de 15 ori mai mare. Cred ca sunteti constienti ca prin abuzuri banca nu fura de la clienti doar 23 de euro pe an, ci mult mai mult si pe luna.

7. moderat - 25/08/2010

Confirmari ale practicilor bancare venite de la BNR:

– „Banca centrală notează că începând din al doilea trimestru al anului trecut s-a manifestat o tendinţă de creştere a marjelor de dobândă între credite şi depozite, atât pe componenta lei, cât şi pe cea în valută, în contextul reducerii mai accentuate a dobânzilor oferite la depozite…”

– „Marjele de dobândă între creditele şi depozitele în lei a ajuns la opt puncte procentuale în iunie 2010 pe segmentul populaţie, nivel dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, şi la 6,5 puncte procentuale pe segmentul companiilor, nivel apropiat de cel practicat de bănci cu un an în urmă.”

– ” Totodată, BNR arată că băncile continuă să practice dobânzi mult mai mari aferente creditelor în lei prin comparaţie cu rata de politică monetară stabilită de banca centrală, astfel încât diferenţa se situa la finele lunii iunie la 10 puncte procentuale pentru populaţie şi 6 puncte pentru firme.
În ceea ce priveşte creditele şi depozitele în valută, marjele de dobândă practicate de bănci au urcat până la patru puncte procentuale în cazul clienţilor persoane fizice şi, respectiv, trei puncte procentuale în cazul persoanelor juridice, niveluri ce depăşesc cu peste două puncte procentuale media dobânzilor aplicate în iunie 2009.”

8. leninbz - 25/08/2010

ar trebui sa iesim in strada, ca si din cauza lor e criza, jos mafia din banci…

9. dadatroll - 25/08/2010

Pai la ce sa le treaca la castiguri si sa plateasca taxe pe ele. Si impozite. Jos Basescu.

10. Violeta - 26/08/2010

Va rugam ca marti sa ne spuneti ce avem de facut, deoarece suntem hotariti si mobilizati sa facem GREVA GENERALA!
Contati pe mine si colegii mei, vreo 500 persoane (in momentul de fata)!

11. Mihai Voicu - 26/08/2010

De acord cu incriminarea practicilor necinstite ale bancilor.

Stiu ca este criza, dar daca mai reusiti sa faceti vreo economie…

In anumite situatii platind 1 rata anticipat se poate reduce durata creditului cu 10 rate. Daca faci calculul ramai uimit:

http://mihvoi.blogspot.com/2010/05/rambursare-anticipata-credit-partiala.html

12. Marinescu - 30/08/2010

ce parere aveti de returnari anticipate de 1 ron , 2 ron , 1,5 ron etc zilnice. la unele banci contractul permite zilnic , la altele doar lunar.
costul procesarii actelor e mai mare decat orice comision de rambursare anticipata. macar le dam si noi de lucru 🙂

13. iuli - 28/09/2010

stie cineva exista vreun proces castigat in care clientul si-a primit banii inapoi de la banca?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: