jump to navigation

Schimbari la Volksbank; ‘liber impuse!’ 22/10/2009

Posted by moderat in abuz, act aditional, asociatia clientilor bancilor din romania, banci, bnr, contract, credite, dobanzi, Procese, Punct de vedere, volksbank.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
trackback

Dupa cum se zvonea in piata acum mai bine de 2 saptamani, informatii postate chiar aici (comentariile 89,90,91), Roxana Bolocan, care a condus operatiunile de retail ale Volksbank intr-o perioada in care banca a crescut agresiv, isi cauta un nou loc de munca. Nu se stie exact motivul acestei inlocuiri, unii spun ca este efect al creditelor cu dobanda fixa majorata, si care va revenii la conditiile initiale ale contractului in urma miilor de procese aflate pe rol, altii sustin ca au fost divergente intre ea si partea austriaca din conducere. Mai se aude cum ca ar fi venit decizia chiar din Lipscani datorita numarului mare de reclamatii adresate inclusiv BNR-ului dar si datorita invocarii BNR-ului in adrese catre clienti (va mai aduceti aminte de Isarescu – ecologist, declaratii de la Cluj).

Chiar nu conteaza motivul, sa spunem ca in gimnastica- un exercitiu LIBER IMPUS, argumentele clientilor sunt cat se poate de clare. Au fost si inca mai sunt abuzati de Volksbank, si decizia de a o inlocui doar pe Roxana Bolocan nu este nici pe departe una de a rezolva situatia. BNR-ul trebuie sa-i exmatriculeze pe toti din conducerea bancii, incepand cu Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller, continuand cu Valentin Vancea dar si cu Radu Vasilescu (noul director al departamentului de restructurare credite) care cred eu ca este artizanul acelui nou act aditional impus clientilor, prin care chiar ii saboteaza. Toti sa fie inlaturati, pentru practici incorecte, de banca nationala.

Revenind la Roxana Bolocan, in prezent se afla in concediu de ingrijire a copilului, dupa ce pozitia sa de responsabil cu retailul fusese ridicata recent la rangul de vicepresedinte. Concediul se va intinde pana in aprilie 2010, iar in aceasta perioada contractul de munca este de drept suspendat.

Contactata de presa in legatura cu informatiile din piata privind o posibila despartire de banca, Bolocan a replicat: „Probabil aceasta va fi decizia.” Ea a facut parte din echipa initiala, cu care austriecii de la Volksbank si-au lansat operatiunile pe piata locala, in anul 2000.

Oficialii bancii nu au comentat aceste informatii, normal spun eu tinand cont de caracterul lor, insa o sa-i vedeti cum vor aparea pe sticla (la TMC TV – postul tv ce se ocupa de spalarea imaginii contra publicitate) si o sa ne spuna Gerald sau Melania cat de corecti si frumosi sunt ei.
Operatiunile de retail ale Volksbank sunt gestionate in prezent de Cristian Radu, director adjunct de retail.

Expansiunea foarte rapida a atras constant comentarii privind sustenabilitatea cresterii si calitatea portofoliului de credite. BNR a derulat in vara o ampla inspectie de audit in Volksbank. De altfel, provizioanele facute pentru a acoperi deteriorarea creditelor au impins banca pe pierdere anul acesta, cu un minus de 36 mil. euro la 30 iunie, conform contabilitatii romanesti, aceasta fiind una dintre cele mai mari pierderi individuale din sistemul bancar.

PS. Poate ar fi util sa-i propunem un contract de colaborare Domnei Roxana Bolocan. Sigur ar fi utila cel putin ptr clientii Volksbank. Cred ca daca pleaca cu scandal, cum se pare, o sa accepte si voluntaritul. Ce aspuneti Doamna, n-ar fi un gest frumos?

Comentarii»

1. Mihai Cristofor - 22/10/2009

In calitate de client al Volksbank Romania consider ca este o decizie inteleapta din partea conducerii Volksbank concedierea dnei Roxana Bolocan . Aceasta doamna a dat dovada de o lipsa de profesionalism iesita din comun pentru un director de retail cel putin in ceea ce ma priveste . Felicit conducerea bancii pentru decizia luata.

Ii recomand calduros Dnei Bolocan sa foloseasca mai des sapunul si deodorantul, iar pantofii/tenesii plini de noroi , praf nu sunt acceptati la o intalnire cu un client al bancii….cel putin din respect fata de acel client care a batut 150 KM pt respectiva intalnire. Aspectul pozitiv este ca acum nu va fi nevoita sa poarte tinute business ma refer la sacou impregnat de transpiratie si fusta deasupra genuchilor care ii evidentiau silueta de „invidiat” + muscaturi recente de insectelor.

ii urez mult succes dnei Bolocan in noua cariera ….iar un loc potrivit pt aceasta doamna ar fi constructiile ,deoarece este ajutata atat de maniere cat si de statura.

Cu stima,
Mihai

2. Ciprian - 22/10/2009

Nu o cunosc pe doamna asta ,dar daca lucreaza la Volksbank pt mine e acelasi lucru- o banca de hoti !!!!!

3. florin - 23/10/2009

O cunosc foarte bine pe dna. Bolocan „poate am si fost colegi” o data, dar din partea mea primeste toata consideratia si stima, in primul rand persoana care o critica (nu cred ca numele dansului este cel real) nu a cunoscut-o personal deoarece o caracterizeaza in primul rand fizic….probabil din visele dansului (cei care o cunosc intradevar isi pot da seama de acest lucru), in al doilea rand cred ca cel mai corect si/sau realist comentariu despre acest subiect (din punctul meu de vedere trebuia sa apara mult mai devreme) il vom studia in massmedia „poate” dupa un control mult mai riguros facut de organele abilitate bancii.
„Puneti viata si traiul vostru pe PRIMUL LOC”
Cu respect pentru oameni de omenie ….Fly !!!

4. moderat - 24/10/2009

florin
sustin dezabrobarea atacului sub aspect fizic asupra oricarei persoane.

insa nu cred in cea ce spui in ultima parte, rezultatele unui control intern, ptr ca PR lucreaza. Ce cred ca este credibil si sunt indicii in acest sens, este ca a plecat cu scandal din banca.

5. moderat - 24/10/2009

am o mica nelamurire pe care sunt convins ca o sa ma ajutati sa o rezolv.

Doamna Bolocan este in concediu de crestere a copilului pana in apr 2010, probabil atunci implineste copilul 2 ani. Si deduc ca doamna a profitat de acest lucru, concediu de ingrijire, in momentul in care n-a mai fost dorita in banca. Intrebarea esentiala este:

Cand a reintrat Doamna Bolocan in acest concediu?
o data exacta ar fi ideala si va multumesc.

6. monica - 26/10/2009

rusine ca va permiteti sa ne aratati mizeriile voastre!
sunt convisa ca nu cunoasteti d-na in cauza, dar de dragul de-a parea interesanti va postati parerile aici de parca v-ar intreba cineva.

nu mai atingeti tastatura domnilor.

pt „moderat”: de ce iti trebuie exact data in care a reintrat in concediu d-na?

7. MOTO - 26/10/2009

Doamna Monica ” mizeriile ” sunt facute de cei carora dvs. am impresia ca le tineti partea.
Aici ,gasiti oameni inselati de zeitatea BANCA ,oameni care au „nerusinarea ” sa protesteze impotriva divinitatii.
Aici, gasiti oameni care asteapta nerabdatori ca cineva sa posteze o micuta realizare , un pas inainte .
Aici, gasiti oameni care nu vreau decat egalitatea in drepturi si obligatii.
Aici ,atacurile la persoana, nu intereseaza -cine scrie asuma.
Eu asta am gasit aici si ma bucur ca exista!!

8. moderat - 27/10/2009

@ monica
– fiecare cu mizeria lui, si cum noi nu mai suntem pudici decand bancile ne-au lasat in pielea goala, asa ca le aratam, si pe ale noastre si pe ale altora, in speta a bancherilor.
– parerea mea, este ca avem dreptul la o parere, ca toti altii si ca si tine, tot neintrebata ai putut a-ti spune parerea.
– vreu sa stiu, dar de ce intrebi?

9. monica - 27/10/2009

d-lor, nu trebuie judecata persoana. aceste lucruri ne invata in primii ani de viata parintii.
am scris aici doar pentru a va aminti ca aceasta d-na este doar o salariata a „zeitatii BANCA” si nu a facut decat sa-si respecte obligatiile de servici.

de ce nu va revolta situatia din tara asta? dl Ion Iliescu? dl Basescu, etc…va intrebati diomineata cat ne fura statul? …

Credeti ca sunteti singurii cu credite? a fost vointa noastra si unica posibilitate de a ne rezolva unele necesitati ale vietii; unde riscul a fost asumat reciproc (client/banca)

in concluzie: educatia primeaza indiferent de pozitiile sociale pe care le avem; maturizarea la unii vine … odata cu intelepciunea.

va multumesc ca mi-ati raspuns. este punctul dumneavoastra de vedere.

pt „moderat”: cum te cheama?

10. moderat - 27/10/2009

ti se pare ca la modul general articolul o critica (profesional sau personal) pe doamna Bolocan?

poate ne revolta, dar este un subiect off topic.

nu, suntem parte din cei 600000 de clienti, care-i relevanta?
noi nu acuzam bancile ca dau credite, noi suntem nemultimiti ca nu-si respecta contractele legale dintre parti. Eu nu-mi asum risc, eu imi respect contractul si asta vreau si de la banc;, banca isi asuma riscuri, sau erori de anticipatie, viziune cand ofera credite cu dobanda fixa pe 30 de ani iar apoi o mareste. Imi pare rau ca tu esti partasa la risc cu banca, ea nu e partasa cu tine nici la profit nici la devalorizarea ipotecii.

nu ne dereanjeaza ca cineva ne considera needucati, atata timp cat nu ne cunoaste, nu aduce argumente in acest sens si nu stimp daca acea persoana are acele calitatii ce le reproseaza altora ca le lipsesc. Si tinand cont de aceste lucruri am putea deduce ca cel ce jigneste un necunoscut ar putea avea unele lipsuri, dar nu spunem asta ptr ca nu are legatura cu subiectul blogului, insa publicam orice parere pro si contra, ce nu abunda in injurii si jigniri gratuite.

11. monica - 27/10/2009

pt “moderat”: cum te cheama?

la intrebarea asta ai uitat sa-mi raspunzi.

12. moderat - 27/10/2009

asa zici tu, insa tu ai raspuns la intrebarea din postul 8

13. ana - 28/10/2009

fernando de la caransebes ne ocupa tot timpul….

cu bine baieti !

14. moderat - 28/10/2009

asa a reiesit din cautarea din baza de date a bancii?

15. geoman - 02/11/2009

daca credeti ca a fost scandal in banca cand a plecat Vicepresedinta pe Retail, va inselati. Oare de ce nu a scris nimic presa ? Nici in banca nu s-a discutat mult – altfel cu siguranta ca mai erau dati afara si altii!
Am inteles ca este din nou control pe banca. Haideti sa asteptam rezultatele – adica sa vedem schimbarile si atunci poate ne putem da cu parerea.
Oricum, cateva persoane apropriate presedintelui (sa le spunem instrumente / catei / slugi) nu si-au mai pastrat functia se pare ca cei cu functie de control au pus ochii pe ei – cred ca nu o sa mai pupe ei functii in sistemul financiar bancar! Sunt tinuti pe functii de directori adjuncti cat s-o mai putea. Oricum in sistemul bancar se stiu deja aceste nume si este greu de crezut ca o sa mai poata sa mearga in alta parte.

16. moderat - 03/11/2009

nu stim daca a fost sau nu scandal, presupunem doar pe baza informatiilor. Se stie ca D-na Bolocan a revenit in banca inaintea expirarii concediului de ingrijire a copilului, cei 2 ani, iar in urma schimbarilor a reintrat in CO, ca solutie financiara ptr ea. Si mai stiu ca tacerea se cumpara in multinationalele caree tin la imagine. Acesta este motivul ptr care tu consideri ca totul a fost amical.
Controlul se termina luna asta insa schimbarile o sa fie la anu. Parca am sa vad declaratii de genul „Gerald se retrage de la vbr prefererand a se dedica trup si suflet proiectelor de investitii imobiliare pe care le dezvolta in romania, bla bla….”

Daca pe tine te da afara cu un preaviz de 15 zile, pe altii ii da cu plata a 15 salarii in schimbul tacerii. Cred ca nu-ti imaginezi cate informatii are Roxana, care odata facute publice ar sterge orice urma de volksbank din romania.

17. monica - 06/11/2009

“Gerald se retrage de la vbr prefererand a se dedica trup si suflet proiectelor de investitii imobiliare pe care le dezvolta in romania, bla bla….”
ASTA NU CRED.

sunt oameni sustinuti si cu ambitii.

ce sa mai zicem: de ce ne e frica nu scapam !!!

oameni buni traiti viata asa cum va e bine…lor oricum nu le pasa.

18. VASILE Warma - 16/06/2010

Dragi nemultumit de,,zeitatea banca” va intelegem frustrarea , dar cine poate vindeca societatea de ,,raul „facut de banci…clientii ,BNR-ul alte institutii abilitate ale statului …!!!???
Postul 16 ….moderat….nu a fost nici o schimbare au fost magariile facute de presedinte inpreuna cu Simona Fatu , Valentin Vancea si HB….!!!

19. xman - 06/08/2010

cuvantul potrivit pentru cei ce conduc/conduceau retail-ul in vbr este VARZA! cunosc situatia bine…..bagatori de seama.

20. vali - 12/08/2010

pt. X.man .mai este in banca la voi d-na Cristina Calin , am cunoscut personajul pe cand era directoare la agentia UNIRII ……….incompetenta si lipsa de bun simt este exprimare cu perdea fata de vocabularul acestei doamne ……..rusine !!!

21. bogdan - 13/05/2011

Pentru toate posturile acestei discutii :S-a incheiat controlul sau controalele din aceasta banca si cum spunea moderat …sa asteptem sa vedem…
Deci rezultatele controlului au urmatoarele nuante …aflate de mine …:
Au fost dati afara de BNR :Presedintele Schreiner ,vice Fatu (IN anul 2011 de martisor),vice Burgstaller ,Valentin Vancea va parasi banca anul acesta in functie de sustinerea pe care o are de la unchiul sau Pascariu de la UNUCREDIT . Apoi au aparut articole de genul :DIN ZF ..”…În primăvara anului trecut fostul preşedinte al băncii, Gerald Schreiner, şi vicepreşedintele responsabil de risc, Herwig Burgstaller, au părăsit banca pe fondul unui scandal privind creditele acordate cu încălcarea normelor de prudenţialitate. În 2009 se retrăsese din activitate Roxana Bolocan, care deţinuse o scurtă perioadă de timp postul de vicepreşedinte retail. Banca a îngheţat practic vânzările de credite de retail de la începutul anului 2009, astfel că a pierdut treptat teren, coborând pe locul opt în topul băncilor locale după activele deţinute la sfârşitul anului trecut…”Daca analizam si ne interesam la BNR vom observa ca toti cei patru membri din conducerea (schreiner,fatu,Burgstaller,Vancea )au fost gasiti vinovati si nu au mai avut autorizare BNR, diferita este situatia in cazul bolocan(cum spunea moderat in postul 16)care se pare ca a ales sa plece in relatii bune cu BNR-ul ,dupa ce a vazut ilegalitatile celor 4 de mai sus si nu a vrut sa fie partasa .Acum in banca se incearca aducerea unui nou aer ,a fost adus un presedinte din cehia in locul lui schreiner (din nucleul dur al VBR)iar ceilalti vice sunt de calibru mic si se incearca un facelift .Din echipa noua face parte un singur roman ,Lucian Cojocaru ,fost in BRD, un apropiat al lui Bogdan Cosmescu din BNR ,care se pare ca este ochiul celor din Lipscani.

22. cristian - 20/06/2011

Pentru postul 1( Mihai Cristofor – 22/10/2009)nume de explorator ..ha,hahahahahah..se pare ca nu o cunosti de loc pe aceasta doamna….este ..ceva ce se numeste om de rasa…!Dar sa lasam atacurile la peroana dpdv fizic ..interesant pentru acest subiect ca renaste precum pasărea Phoenix acum cand mijeste vanzarea acestei banci austriece catre dragii nostri vecini de la rasarit.Ma ingrozeste polemica nascuta pe marginea combinatiilor bancare si faptul k se uita esentialul si anume profitul colosal pe care banca austriaca la tras inrobind milioane de romani prin credite …. !
Cu bine si rate usoare


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: